ЄС від лютого виділив майже 500 млн євро на допомогу цивільним українцям
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС від лютого виділив майже 500 млн євро на допомогу цивільним українцям

ЄС від лютого виділив майже 500 млн євро на допомогу цивільним українцям
Джерело:  online.ua

Європейський союз від початку повномасштабного вторгнення РФ надав 485 млн євро для підтримки цивільного населення України.

Джерело: Укрінформ, посилаючись на інтервʼю голови Представництва ЄС в Україні Матті Маасікасу

ЄС надав майже 500 млн євро допомоги цивільним українцям

Серед іншого, ця допомога передбачає виконання робіт з відновлення та капітального ремонту шкіл і укриттів, тимчасових центрів/центрів прийому, надання комплектів для невідкладного ремонту укриттів, надання предметів екстреної допомоги на зимовий період, а також коштів для покриття витрат на опалення, енергетичних потреб, - зазначив представник ЄС в Україні Матті Маасікас.

Зазначається, що ця сума не включає вартості генераторів, переданих для підтримки українців в умовах регулярних обстрілів енергетичної інфраструктури.

Дипломат ЄС також додав, що країни ЄС спільними зусиллями передали України великі обсяги обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури та сотні генераторів.

Країни ЄС виділи 900 генераторів для критичної інфраструктури України 

Нагадаємо, 22 грудня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Європейський Союз надасть Україні додаткових 900 генераторів для забезпечення обʼєктів критичної інфраструктури електроенергією.

Ми мобілізуємо 900 генераторів для забезпечення живлення країни, зокрема, лікарень. Ми з вами. Світло буде, — зазначила фон дер Ляєн.

Також президентка Єврокомісії додала, що країни ЄС передадуть Україні мільйони енергозберігаючих лампочок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?