ЄС відреагував на новий договір України та РФ - важливі деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС відреагував на новий договір України та РФ - важливі деталі

ЄС відреагував на новий договір України та РФ - важливі деталі
Джерело:  online.ua

23 липня офіційно стало відомо про те, що Тристороння контактна група домовилася про повне припинення вогню на Донбасі - варто звернути увагу на те, що угода набуде чинності з 00:01 27 липня 2020 року і діятиме до повного врегулювання конфлікту. Що важливо розуміти, ОБСЄ вже опубілкувала заяву, у якій зазначається, що ця домовленість ТКГ полегшить життя цивільному населенню Донбасу. З ідентичними заявами вже виступили очільник ОБСЄ Еді Рама та високий представник ЄС Жозеп Боррель, передає ONLINE.UA.

"Ця угода є важливим кроком до повного, сталого та всебічного припинення вогню, а також до виконання одного з головних висновків Паризького саміту в Нормандії. Реальне припинення вогню полегшить також негаразди цивільного населення в зоні конфлікту", – сказав Еді Рама.

Окрім того, наголошується, що очільник ОБСЄ гарантує підтримку зусиль ТГК та "нормандської четвірки". Він також висловив надію на повне виконання мінських домовленостей та висновків, досягнутих на Паризькому саміті в Нормандії 9 грудня 2019 року.

"Йдеться про саміт "нормандської четвірки" в Берліні, на якому вперше зустрілись Зеленський та Путін. На саміті домовились про обмін полоненими, який відбувся 29 грудня, розведення військ на лініях зіткнення та повне припинення вогню.Рама підкреслив ключову роль Спеціальної моніторингової місії в Україні у моніторингу та підтримці імплементації Мінських угод. Також Еді Рама наголосив, що основним пріоритетом головування Албанії в ОБСЄ до 2020 року є сприяння мирному вирішенню кризи в Україні", - наголошується в повідомленні.

Окрім того, високий представник ЄС Жозеп Боррель похвалив нову угоду й підтримав зусилля українського лідера Володимира Зеленського в імплементації Мінських домовленостей. Представник ЄС наголосив, що повністю підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

"Щодо Росії, то в Євросоюзі сподіваються, що і вона підтримає зусилля України та використає власний вплив на збройні формування Донбасу. Відтак, наразі усі санкції ЄС проти Кремля залишаються чинними", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Володимира Путіна озвучила нову вимогу Україні - із заявою виступила представниця МЗС РФ Марія Захарова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?