ЄС ввів санкції проти ПВК "Вагнера" і медіакомпанії Пригожина
Категорія
Україна
Дата публікації

ЄС ввів санкції проти ПВК "Вагнера" і медіакомпанії Пригожина

ЄС ввів санкції проти ПВК "Вагнера" і медіакомпанії Пригожина
Джерело:  online.ua

Європейський Союз запровадив санкції проти ПВК "Вагнер" та російського пропагандистського інформагентства "ФАН", яке належить Євгенію Пригожину.

Джерело: офіційний журнал ЄС

Євросоюз ввів санкції проти Вагнера

У відповідному документі ЄС від 13 квітня вказано, що ПВК "Вагнер" очолила атаки на українські міста Соледар і Бахмут в січні 2023 року і бере активну участь у війні РФ проти України. Організація несе відповідальність за підтримку дій, які підривають і загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Крім цього, до списку санкцій потрапила компанія РІА ФАН, яка належить власнику ПВК Євгену Пригожину.

РІА ФАН входить до складу медіагрупи "Патріот", російської медіаорганізації, опікунську раду якої очолює Євген Пригожин. РІА ФАН займається проурядовою пропагандою і дезінформацією про агресивну війну Росії проти України, — йдеться в документі.

США та Велика Британія оголосили про нові санкції проти РФ

США та Велика Британія оголосили про запровадження нового спільного пакету санкцій проти Росії через злочинну війну, розв’язану проти України. Відомо, що санкції торкнуться близько 80 фізичних та юридичних осіб.

Санкції торкнулись холдингу USM Holding, який пов’язують з російським олігархом Алішером Усмановим.

У розпорядженні Усманова є широка мережа підприємств у фінансових гаванях і члени сім’ї, через яких він здійснює фінансові операції, що дає йому змогу потенційно обходити санкції, — зазначили представники Мінфіну США.

У відомстві підкреслюють, що саме через цей холдінг Усманов контролює і володіє більшістю своїх компаній.

Окрім цього санкції були введені проти понад двох десятків юридичних осіб, пов’язаних із холдингом, що базуються в Росії, Узбекистані, Швейцарії та ОАЕ.

Держдеп США також ввів санкцїі проти 27 фізичних і юридичних осіб, які працюють в оборонній сфері і надають підтримку злочинній армії РФ.

Також додаткові санкції введено проти компаній, пов’язаних із "Росатом".

Зокрема, "Ковровського механічного заводу", "Русатом Оверсіз" (відповідає за зарубіжні проєкти) і "Атомстрой" (головна організація "Росатома", що відповідає за матеріалознавство).

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?