ФСБ РФ через санкції втратило доступ до необхідних БПЛА
Категорія
Світ
Дата публікації

ФСБ РФ через санкції втратило доступ до необхідних БПЛА

ФСБ РФ через санкції втратило доступ до необхідних БПЛА
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Центру національного спротиву, підрозділ спецназу ФСБ не зміг придбати БПЛА Supercam для вчинення диверсій на Донбасі через відсутність комплектуючих у виробників, спричинену західними санкціями.

Джерело: Центр національного спротиву

Що відомо про проблеми окупантів із БПЛА

В окупованому Донецьку співробітники центру спеціального призначення ФСБ РФ мають намір в поточному місяці закупити три БПЛА Supercam для використання їх в рамках диверсійної роботи, - зазначається у повідомленні представників ЦНС.

У ЦНС зазначають, що ці диверсії планують і на території України, проте безпілотники не можуть виготовити через брак комплектуючих.

Виробник даного типу безпілотного апарату є компанія "Безпілотні системи", що дислокується в Іжевську. Попри той факт, що ФСБ є найбільш оснащеною та фінансово забезпеченою структурою в РФ, противник не може провести базову підготовку з експлуатації даних дронів. Виробництво затримується через поставки термографічних та HD-камер, які не виготовляються на території Росії.

Чому армія РФ атакує Україну авіабомбами 

За словами генерал-лейтенанта Ігора Романенка, використання великої кількості авіаційних бомб свідчить про брак високоточних і сучасних ракет в армії РФ.

Зараз у росіян не так багато ракет "Іскандер-М", морських "Калібрів". Водночас "Калібрів" наземного базування трохи більше. Крім того, в РФ ще достатньо ракет класу "земля-земля" С-300.

За словами Романенка, ворог розуміє, що йому необхідно постійно тиснути на противника, бити по українських об'єктах. Раніше окупанти зосереджувалися на атак по обʼєктах енергетичної інфраструктури, проте їхній план зірвався.

Зараз таких сил немає, але вони все одно намагаються тиснути на цивільне населення, але для цього вже ракет немає, тому використовують дешевшу зброю – авіаційні бомби, - підкреслив Романенко.

Генерал додав, що росіяни налагодили випуск авіаційних бомб. Крім того, ворог використовує експериментальні зразки вагою до 1,5 тонни.

На жаль, з точки зору повітряної цілі для нашої протиповітряної оборони вона складна. Можливості зенітних ракетних комплексів, літаків не дозволяють їх виявляти, - визнав Романенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?