ЄС ввів санкції проти режиму Путіна за отруєння Навального
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС ввів санкції проти режиму Путіна за отруєння Навального

ЄС ввів санкції проти режиму Путіна за отруєння Навального
Джерело:  online.ua

Лідери Євросоюзу офіційно ввели санкції проти російської влади після резонансного замаху на опозиціонера Олексія Навального. Жорстка реакція на отруєння з боку Брюсселя стала персональною, вона спрямована проти посадовців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні дані.

За оприлюдненими деталями, нови рестрикції б'ють по директору ФСБ Олександру Бортнікову, керівнику управління президента із зовнішньої політики Андрію Яріну, першому заступнику голови президентської адміністрації Сергію Кірієнко, заступникам міністра оборони Олексію Кріворучко й Павлу Попову. Також вони торкаються представника президента у Сибірському федеральному окрузі Сергія Меняйла.

Європейські санкції - це заборона на відвідування країни співдружності, блокування фінансових активів на їхній території.

Санкції також передбачують відповідні обмеження для Державного науково-дослідницького інституту органічної хімії та технологій. Офіційний Брюссель упевнений, саме у його підрозділі розробляли сумнозвісну отруту "Новачок".

Нещодавно німецьке Міністерство закордонних справ виступило із заявою про неминучість санкційного удару у відповідь на отруєння опозиційного діяча. Водночас російський міністр закордонних справ Сергій Лавров попередив, що Кремль відповідатиме дзеркально на будь-які випади з боку європейських сусідів.

Нагадаємо, Навальний пройшов курс лікування у берлінській клініці "Шаріте" після отруєння в Томську 20 серпня. Європейські лабораторії знайшли в його організмі сліди отрути, близької до "Новачка", але з певними відмінностями.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідер російської опозиції Олексій Навальний зізнався, скільки коштувало його лікування  від отруєння "Новачком" у Німеччині і хто його оплатив, адже рахунки політика арештовані владою РФ через кримінальні провадження. За його словами, лікування в німецькій клініці "Шаріте" обійшлося в 49,9 тисяч євро (понад 1,5 мільйона гривень).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?