Навальний зробив цікаве зізнання про своє отруєння
Категорія
Світ
Дата публікації

Навальний зробив цікаве зізнання про своє отруєння

Навальний зробив цікаве зізнання про своє отруєння
Джерело:  online.ua

14 жовтня лідер російської орпозіціі Олексій Навальний зізнався, скільки коштувало його лікування від отруєння "Новачком" в Німеччині і хто його оплатив, адже рахунки політика арештовані владою РФ в рамках кримінальних проваджень. За його словами, лікування в німецькій клініці "Шаріте" обійшлося в 49,9 тисяч євро (понад 1,5 мільйона гривень). Цей серйозний рахунок оплатили підприємець Євген Чичваркін, економіст Сергій Алексашенко і IT-фахівець Роман Іванов, які проживають у Великій Британії та підтримують політику Навального проти глави Кремля Володимира Путіна. Майже в два рази дорожче коштував літак, який доставив Навального з Росії до Німеччини. Переліт обійшовся в 79 тисяч євро (приблизно 2,5 млн гривень) і оплатив його підприємець Борис Зимін. Про це Навальний повідомив на своїй сторінці в Instagram, передає ONLINE.UA.

"У скільки обійдеться подальше проживання і лікування неясно, тому що неясний термін відновлення. Вчора ходив до шпиталю робити нову порцію тестів, вони сказали, що все поки йде добре. Але в будь-якому випадку витрати також взяв на себе Євген Чичваркін", - додав Навальний .

Російський опозиціонер підкреслив, що тим часом в Росії напередодні заблокували не тільки банківські рахунки Навального і членів моєї сім'ї, а й навіть його рахунок індивідуального підприємця. Він вважає, що таким чином Кремль вирішив не просто "вкрасти" всі його гроші, але і повністю позбавити можливості заробляти на життя. На думку Навального, що офіційна Москва домагається, щоб він ніколи не повернувся в РФ.

Нагадаємо, 20 серпня впливовий російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив в реанімацію у важкому стані прямо з борту літака, на якому він летів з Томська в Москву. Після токсичного отруєння Навальний впав у кому, з якої німецьким медикам вдалося вивести політика тільки 14 вересня. 23 вересня його виписали з німецької клініки, але лікарі попередили про окремі наслідки отруєння, тому він до сих пір знаходиться під наглядом абмулаторно.

Важливо додати, що не тільки влада Німеччини підтвердили, що Навального отруїли "Новачком", але й незалежні лабораторії Франції і Швеції, та ОЗХЗ. Меркель не сумнівається в тому, що Олексія Навального отруїли, тому як намагалися змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні питання" від уряду Росії. У Меркель переконані, що бойову отруту такого типу могли створити тільки в державній лабораторії і вона могла бути доступною тільки спецслужбам. Експерти Бундесверу вважають, що Навальний мав померти в літаку, але врятувало його те, що пілоти екстрено посадили літак, а в Омську медики дали йому антидот - атропін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Євросоюз нарешті вирішив покарати Путіна за отруєння Навального. Сьогодні, 14 жовтня, в Брюсселі затвердили санкції проти 6 росіян і однієї компанії, які причетні до отруєння російського опозиціонера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?