ЄС ввів санкції проти військових РФ за насильство над українськими жінками
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС ввів санкції проти військових РФ за насильство над українськими жінками

ЄС ввів санкції проти військових РФ за насильство над українськими жінками
Джерело:  online.ua

Євросоюз ухвалив санкції проти дев'яти фізічних і трьох юридичних осіб злочинної армії РФ у зв'язку із випадками сексуального насильства над українськими жінками під час війни. 

Джерело:   Europa Press

Що відомо про нові санкції ЄС проти російських військових злочинців в Україні 

Зазначається, що напередодні Міжнародного дня жінок ЄС додав у санкційний список командирів військових та поліцейських підрозділів злочинної армії РФ в Україні, які несуть відповідальність за злочини проти українських громадян.

Зокрема, 4 командири підрозділів окупаційної російської армії опинились під санкціями через причетність до сексуальних насильств над жінками в Україні під час розв'язаної Кремлем злочинної війни.

Підкреслюється, що Євросоюз вперше запровадив санкції у сфері порушення прав людини через випадки сексуального насильства російських військових над жінками в Україні.

За інформацією видання, санкції були введені проти  командира дивізії Миколи Кузнєцова і полковник Раміля Ібатулліна, під керівництвом яких підрозділи армії РФ вдавались до гвалтувань жінок в Україні у період із березня до квітня 2022 року.

Масштаби і тяжкість сексуального і гендерного насильства в окупованих Росією районах України свідчать про систематичне планування. Командири знали про сексуальне насильство з боку військовослужбовців в Україні і, в деяких випадках, заохочували та наказували його, - йдеться у пояснювальному документі ЄС відповідно до запровадження санкцій.

Хто ще потрапив під санкції ЄС

Окрім зазначених російських військових командирів, ЄС також ввів санкції проти офіційних осіб з Ірану, Сирії, Афганістану, М'янми, Південного Судану.

Водночас у списку санкцій опинилися Республіканська гвардія Сирії, штаб із військових питань і безпеки М'янми та іранська в'язниця.

Усім фігурантам чорного списку заборонено в'їзд на територію ЄС, а їхні фінансові активи, якщо їх виявлять у європейських банках, підлягають заморожуванню.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?