ЄС вже передав Україні 300 тис 155-мм артилерійських снарядів і ракети — Боррель
Категорія
Україна
Дата публікації

ЄС вже передав Україні 300 тис 155-мм артилерійських снарядів і ракети — Боррель

ЄС вже передав Україні 300 тис 155-мм артилерійських снарядів і ракети — Боррель
Джерело:  online.ua

За словами Верховного комісара ЄС з питань зовнішньої політики Жозепа Борреля, який перебуває із візитом в Україні, Брюссель вже передав Києву майже 300 тис 155-мм артилерійських снарядів та кілька тисяч ракет.

Джерело: пресконференція у Києві за участі Борреля

Що відомо про військову допомогу Україні від ЄС 

На даний момент, я думаю, що ми майже досягнули цифри у 300 тисяч боєприпасів калібру 155 мм, які вже надіслані в Україну, і також близько 2 тис 900 ракет. Це ще не усе з того, що ми маємо надати, але ми на правильному шляху, - зазначив очільник європейської дипломатії.

Він підкреслив, що наразі Єврокомісія працює за трьома напрямками, звертаючись із проханням до урядів європейських країн надати Україні зброю з власних запасів, оборонну промисловість Брюссель також закликає збільшити обсяги виробництва, а країни ЄС — до координації дій і спільних закупівель озброєнь у рамках допомоги Україні.

Боррель уточнив, що Єврокомісія створила план, аби країни-члени спільно представили свої потреби для промисловості, аби зменшити затримки виробництва озброєння та збільшити об'єми цього виробництва.

ЄС готує довгострокові забов'язання із допомоги Україні

Боррель зазначив, що наразі Євросоюз у зв'язку із необхідністю надання Україні подальшої військової допомоги готує довгострокові забов'язання із подальшої підтримки.

Боррель розповів, що в ході першої особистої зустрічі з Міністром оборони України Рустемом Умеровим він обговорив "постійну військову допомогу з боку ЄС".

Ми готуємо довгострокові зобов'язання щодо забезпечення безпеки України, - запевнив Боррель.

Умеров у свою чергу уточнив, що в ході переговорів обговорювалося питання військової допомоги ЄС Україні були порушені "артилерія і боєприпаси, ППО, РЕБ і програми довгострокової допомоги, тренінги та локалізація оборонної промисловості" в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?