ЄС запропонував вирішення проблеми з забороною імпорту українського зерна
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС запропонував вирішення проблеми з забороною імпорту українського зерна

ЄС запропонував вирішення проблеми з забороною імпорту українського зерна
Джерело:  online.ua

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС надасть європейським фермерам додаткову грошову допомогу та обмежувальні заходи щодо української продукції.

Джерело: Інтерфакс

ЄК запропонувала вирішення ситуації щодо зерна з України

Урсула фон дер Ляєн відповіла на листа 5 прем'єрів країн-членів ЄС, які заявили про занепокоєння імпортом зерна з України. Серед них прем'єри Польщі, Угорщини, Словаччини, Румунії та Болгарії.

Президентка представляє три пропозиції щодо врегулювання ситуації на цих ринках, - сказала директорка із політичних комунікацій Єврокомісії Дана Спінант.

По перше, для найбільш постраждалих фермерів цих країн вже готується пакет фінансової підтримки у розмірі 100 млн євро.

По-друге, ми вживатимемо превентивних заходів відповідно до чинних правил торгівлі щодо окремих категорій зерна. Це стосується, зокрема, пшениці, кукурудзи, соняшнику та ріпаку. І, по-третє, ми розпочинаємо розслідування щодо інших чутливих продуктів, - сказала Спінант.

По-третє, ЄК проведе розслідування щодо імпорту інших товарів з України.

19 квітня виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс обговорить ці напрями дій та пропозиції з міністрами п'яти держав-членів і колегами з України.

Із самого початку ми прагнемо, з одного боку, підтримувати Україну в експорті своєї продукції, зокрема сільськогосподарської продукції, тому що це важлива життєва артерія для економіки України. Ми прагнемо допомогти вивести цю сільськогосподарську продукцію на світові ринки, де ця продукція необхідна , а також вирішити проблеми, пов'язані з продовольчою безпекою, і ми цілковито віддані підтримці наших фермері, - сказала представниця ЄК.

Нагадаємо, що Польща, Угорщина, Словаччина, Болгарія запровадили тимчасову заборону на імпорт українського зерна.

Місцеві фермери скаржаться на низьку ціну на українську продукцію, що у свою чергу приносить їм шкоду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?