ЄС завдав нищівного удару по планах Путіна - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС завдав нищівного удару по планах Путіна - що сталося

ЄС завдав нищівного удару по планах Путіна - що сталося
Джерело:  online.ua

У Росії готуються до остаточного затвердження змін у конституцію, запропонованих президентом Володимиром Путіним. Тим часом фахівці Венеціанської комісії виступили з критикою поправок. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

Перш за все експерти звернули увагу на зміни у конституцію, які змінюють пріоритет законодавства. Міжнародне право, згідно з ними, переводиться у другорядну площину.

"Комісія стурбована тим, що запропоновані поправки розширюють можливості Конституційного Суду Росії заявляти, що рішення міждержавних органів, прийняті на основі положень міжнародних договорів Російської Федерації, що суперечать Конституції, не можуть виконуватися в Російській Федерації. Щобільше, пропоновані зміни використовують поняття "суперечить Конституції", яке є занадто широкою формулою, ширше, ніж положення чинної статті 79 ("обмежують (права) і свободи людини й громадянина або суперечать (основам) конституційного ладу Російської Федерації"), - заявили у комісії.

Також звертається увага на надання повноважень Раді Федерації усувати суддів Конституційного суду. Таким чином суд може перетворитись на жертву політичного тиску.

Експерти нагадали Кремлю про вхід у склад Ради Європи.

"Прийнявши юрисдикцію Страсбурзького суду, вона взяла на себе зобов'язання виконувати судові рішення. Насправді, немає вибору щодо виконання або не виконання рішення Страсбурзького суду: згідно зі статтею 46 Конвенції рішення ЄСПЛ є обов'язковими", - додали представники Венеціанської комісії.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда російського президента Володимира Путіна вирішила влаштувати нову провокаційну акцію проти України в окупованому Криму — в Кремлі вирішили провести голосування за зміну Конституції РФ на українському півострові. Ця провокація спрямована на те, щоб знову спробувати переконати міжнародну спільноту в законності окупації Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?