Путін прийняв нове скандальне рішення проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін прийняв нове скандальне рішення проти України

Путін прийняв нове скандальне рішення проти України
Джерело:  Крим.Реалії

Команда російського президента Володимира Путіна вирішила влаштувати нову провокаційну акцію проти України в окупованому Криму - в Кремлі вирішили провести голосування за зміну Конституції РФ на українському півострові. Ця провокація спрямована на те, щоб знову спробувати переконати міжнародне співтовариство в законності окупації Криму. У МЗС України вже відреагували на скандальне рішення Путіна - в відомстві підкреслили, що ці фейкові ввбори окупантів не визнають ні Україна, ні міжнародне співтовариство, тому їх результати будуть никчемними, а всі причетні до проведення голосування понесуть відповідальність згідно з українським законодавством. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Крим.Реаліі.

"Проведення на території тимчасово окупованого Криму 1 липня голосування за поправки до Конституції Росії є таким же незаконним актом, як і всі попередні так звані вибори, проведені окупаційною владою на території півострова. Автономна Республіка Крим і місто Севастополь є тимчасово окупованими територіями України, правовий режим яких визначається нормами міжнародного гуманітарного права. Одним з ключових обов'язків держави-окупанта є дотримання на такій території національного законодавства суверенної держави, тобто України", - заявили в МЗС України.

У відомстві підкреслили, що будь-які псевдовибори, так звані референдуми і голосування, які проводяться Росією на тимчасово окупованій території, грубо порушують Конституцію і законодавство України, її суверенітет і територіальну цілісність. Ці провокації також порушують основоположні принципи і норми міжнародного права, тому результати чергового голосування на території українського Криму будуть юридично нікчемними.

"Не матимуть ніяких правових наслідків і не будуть визнані ні Україною, ні міжнародним співтовариством. Всі причетні до організації та проведення незаконного голосування у тимчасово окупованому Криму особи будуть нести відповідальність згідно із законодавством України", - попередили в дипвідомстві.

Нагадаємо, Путін на початку року вирішив змінити Конституцію РФ, щоб обнулити свій президентський термін. Пандемія коронавіруса ледь не поламала його плани, так як провести голосування стало неможливим. Але щоб досягти мети, глава Кремля вирішив скасувати карантин в РФ, заявивши, що ситуація з коронавірусом стабілізувалася, незважаючи на те, що Росія займає третє місце в світі по захворюваності, а число хворих в РФ щодня збільшується на 8-10 тисяч. Такий хитрий трюк дозволив йому призначити голосування на 1 липня, причому підтримати правки до основного закону Росії громадяни можуть прямо з дому, оскільки недавно Путін дозволив їм голосувати дистанційно, побоюючись низької явки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна готує Путіну і окупантам Криму неприємний сюрприз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?