ЄС завдав нового удару по режиму Лукашенка з несподіваного напрямку
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС завдав нового удару по режиму Лукашенка з несподіваного напрямку

ЄС завдав нового удару по режиму Лукашенка з несподіваного напрямку
Джерело:  online.ua

У четвер, 19 листопада, пройшла зустріч міністрів закордонних справ країн Євросоюзу, яку присвятили новим санкціям проти режиму Олександра Лукашенка в Білорусі. Дипломати узгодили нові обмеження проти організацій, які фінансують режим. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на іноземні медіа.

За словами голови європейської дипломатії Жозепа Борреля, фактично режим не отримає жодного євро.

"Сьогодні ми домовилися почати підготовку нового раунду санкцій у відповідь на насильство влади та з метою підтримки білоруського народу. Ці санкції будуть введені не тільки проти фізичних осіб, а й проти структур, компаній і підприємців", - пояснив дипломат.

Згідно з відомостями джерел Reuters, нові санкції підготують упродовж кількох наступних тижнів. Наразі невідомо, які саме структури опиняться під ударом.

Нагадаємо, перші санкції проти узурпаторського режиму Лукашенка Євросоюз ввів 2 жовтня. Ці рестрикції стали персональними, вони спрямовані виключно проти білоруських посадовців і особливо обрані таким чином, щоб не нашкодити населенню.

Приводом стало жорстке придушення протестів проти фальсифікованих виборів президента, репресії та катування активістів у масштабах цілої країни.

Тим часом протести тривають з 9 серпня станом вже на 19 листопада. Кожні вихідні у великих містах Білорусі відбуваються різноманітні акції.

Як повідомляв ONLINE.UA, колишня кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська поділилася з міжнародною спільнотою важливою новиною. За її словами, члени Європейського Союзу уже активно готуються розширити перелік персональних санкцій щодо команди скандального політика до понад 200 імен.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?