Тихановська зізналася, що ЄС готує Лукашенку дуже неприємний сюрприз
Категорія
Політика
Дата публікації

Тихановська зізналася, що ЄС готує Лукашенку дуже неприємний сюрприз

Тихановська зізналася, що ЄС готує Лукашенку дуже неприємний сюрприз
Джерело:  online.ua

Головна суперниця білоруського диктатора Олександра Лукашенка та колишня кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська поділилася з міжнародною спільнотою важливою новиною. За її словами, члени Європейського Союзу уже активно готуються розширити перелік персональних санкцій щодо команди скандального політика до понад 200 імен. Окрім того, зазначається, що люди Тихановської наразі домовляються з іншими країнами про розширення та поглиблення санкційних списків. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на білоруську редакцію "Радіо Свобода".

"З минулого тижня ми активно працюємо над економічними санкціями проти бізнесу та державних компаній, які годують режим. Крім того, очікується, що країни ЄС розширять перелік персональних санкцій до понад 200 імен", — сказано в заяві Світлани Тихановської.

Також вона наголосила, що її команда хоче переглянути міжнародні програми підтримки, "щоб гроші надходили не безпосередньо режиму, а безпосередньо білоруському суспільству". Окрім того, вказано, що триває робота над тим, щоб "іноземні банки припиняли кредитувати і співпрацювати з білоруськими, в першу чергу державними банками".

"Обговорюємо можливість відключення режиму Лукашенка від системи Swift", — наголосила політикиня.

Авторитетні журналісти стверджують, що Європейський Союз значно прискорив підготовку нових санкцій щодо Білорусі після смерті від побиття у Мінську мітингувальника Романа Бондаренка. За попередніми даними, міністри закордонних справ ЄС дадуть "зелене світло" третьому пакету санкцій Євросоюзу щодо Білорусі уже 19 листопада.

"ЄС вже двічі розширював санкційний список щодо Білорусі після серпневих виборів президента. Зокрема, ЄС ввів санкції відносно 55 осіб, винних у насильницьких репресіях і залякуванні. Зокрема, ЄС ввів санкції проти Лукашенка. Наразі деталі третього пакету, який розглянуть міністри цього тижня, не відомі", — йдеться вповідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олександр Лукашенко неочікувано для всіх погодився відмовитися від більшої частини президентських повноважень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?