ЄС заявив про глибокий шок від масових поховань у звільненому Ізюмі
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС заявив про глибокий шок від масових поховань у звільненому Ізюмі

ЄС заявив про глибокий шок від масових поховань у звільненому Ізюмі
Джерело:  online.ua

Європейський Союз "глибоко шокований" виявленими масовими поховання у звільненому місті Ізюм. Про це заявив глава ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель.
Джерело: Жозепп Боррель в Твіттері

ЄС відреагував на масові поховання в Ізюмі

Глибоко шокований масовими похованнями з понад 440 тілами, які українська влада виявила в Ізюмі, нещодавно звільненому від російських військових. Керівництво Росії та всі причетні будуть притягнуті до відповідальності. ЄС підтримує всі зусилля для цього, - написав він.

Боррель зазначив, що нелюдську поведінку російських військ, повну нехтування міжнародним гуманітарним правом і Женевськими конвенціями, необхідно негайно припинити.

Загарбницька війна Росії проти України залишає по Україні кривавий і руйнівний слід. Тисячі мирних жителів уже були вбиті, багато інших піддалися тортурам, переслідуванням, сексуальному насильству, викраденню або насильницькому переміщенню. Росія, її політичне керівництво та всі причетні до триваючих порушень міжнародного права та міжнародного гуманітарного права в Україні будуть притягнуті до відповідальності.

Реакція США на масові поховання в Ізюмі

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що бачив повідомлення про місце масового поховання в Ізюмі, сказавши, що це «жахлива частина історії російських звірств, що тривають в Україні».

Блінкен сказав, що необхідно «створити докази та задокументувати вчинені звірства».

У багатьох випадках це буде рівнозначно воєнним злочинам, — сказав Блінкен на прес-конференції в Державному департаменті.

Блінкен повторив, що США не мають наміру визначати Росію державою-спонсором терору, зазначивши, що з практичної точки зору США застосовують покарання, які передбачатимуть таке визначення. Він також сказав, що призначення може мати «непередбачені наслідки».

Наразі ми працюємо з Конгресом, щоб побачити, чи є інший шлях вперед без будь-яких небажаних наслідків, які зробили б це більше контрпродуктивним, ніж продуктивним, — сказав Блінкен.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?