ООН готує місію до місця масових поховань в Ізюмі
Категорія
Світ
Дата публікації

ООН готує місію до місця масових поховань в Ізюмі

ООН готує місію до місця масових поховань в Ізюмі
Джерело:  online.ua

ООН якомога швидше відправить до деокупованого Ізюма та місць масових поховань навколо нього команду з моніторингового агентства ООН з прав людини.

Джерело: CNN 

ООН готує місію в Ізюм

Джерело в Організації Об'єднаних Націй повідомило, що група Управління ООН зі спостереження за дотриманням прав людини вирушить до Ізюма та його околиці якнайшвидше, - пише видання.

За словами джерела, група розслідування воєнних злочинів може послідувати за нею. Їх конкретне місце призначення наразі залишається неясним.

Президент України Володимир Зеленський заявив у четвер, що в Ізюмі Харківської області було виявлено місце масового поховання після деокупації минулими вихідними від російських військ.

У Міноборони України заявили, що  знайдено щонайменше 440 могил.

На місці масового поховання людей поблизу Ізюма розпочали роботу слідчі Національної поліції, 10 криміналістичних лабораторій, судмедексперти.

На сьогодні там нараховується близько 445 захоронень. Характер тілесних ушкоджень, обставини та причини смерті людей будемо встановлювати. Тіла вбитих людей, які поховані там з березня, треба буде ексгумувати та ідентифікувати. Це робота на багато тижнів, але ми доведемо її до кінця і встановимо, хто цим займався, - повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко.

Він також зазначив, що серед постраждалих від рук російських загарбників, які знущалися з місцевого населення, є іноземні громадяни – семеро громадян Шрі-Ланки, студенти медичного коледжу.

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов повідомив, що 450 тіл цивільних людей із слідами насильницької смерті та катувань поховали в лісосмузі.

Серед тіл, які були ексгумовані сьогодні, 99% з ознаками насильницької смерті. Є декілька тіл із зав'язаними за спиною руками, а одна людина похована з мотузкою на шиї. Вочевидь цих людей катували і стратили. Також серед похованих є діти, - саказав Синєгубов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?