У Херсоні пролунала серія потужних вибухів
Категорія
Україна
Дата публікації

У Херсоні пролунала серія потужних вибухів

У Херсоні пролунала серія потужних вибухів
Джерело:  online.ua

Журналісти видання "Суспільне" повідомляють, про серію дуже потужних вибухів в окупованому армією РФ Херсоні зранку 16 вересня. 

Джерело: "Суспільне"

Що відбувається в Херсоні 

За інформацією місцевих жителів, у Херсоні зранку пролунала серія дуже потужних вибухів.

Представники окупаційної кремлівської влади заявляють про обстріл центра міста українськими військовими з РСЗВ "Himars". Нібито поряд із будівлею так званої адміністрації приземлилось не менше 5 ракет.

Зі свого боку представники командування Повітряних сил ЗСУ повідомляють про збиття російського штурмовика Су-25 в небі над Херсонською областю.

6 вересня близько 8.30 у небі Херсонщини підрозділ зенітної ракетної Одеської бригади повітряного командування "Південь" знищив черговий російський штурмовик Су-25.

Напередодні зенітники ПС ЗСУ знищили дві ворожі повітряні цілі, одна з яких -  гелікоптер Ка-52.

За даними Головного управління розвідки Міноборони, військові кремлівської окупаційної армії на Херсонщині намагаються втекти з регіону на моторних човнах через Дніпро.

Зокрема, низка підрозділів окупаційної армії в Херсонській області отримала наказ про виведення особового складу на лівий берег Дніпра, використовуючи для цього маломірні плавзасоби – моторні човни, викрадені у навколишніх селах.

Поблизу місця паромної переправи через Дніпро зафіксовано появу кількох груп беззбройних рашистів по 10-20 чоловік. Ці військовослужбовці відмовились брати участь у бойових діях. В результаті, командири підрозділів зняли їх з усіх видів постачання, вилучили зброю та відпустили "на вільні хліба". Наразі вони вимушені жебракувати у місцевих жителів та шукають можливості повернутися додому, - повідомляють представники ГУР.

В українській розвідці зазначають, що підрозділи російських окупантів, які досі перебувають на тимчасово окупованих територіях Херсонської області, відрізані від налагодженого постачання їжі та питної води.

Зокрема, командування десантно-штурмового підрозділу повітряно-десантних військ ЗС РФ, який розташований неподалік Каховки, не може вирішити проблему забезпечення особового складу на передових позиціях питною водою та боєприпасами, - наголошують у ГУР.

При цьому зазначається, що місцеве населення відмовляється забезпечувати окупантів продовольством навіть під примусом.

Наразі поповнення запасів води і боєкомплекту здійснюється винятково вночі цивільним автотранспортом, викраденим у найближчих населених пунктах, - підкреслюють у відомстві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?