Військові РФ готові масово тікати з Херсонщини
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ готові масово тікати з Херсонщини

Військові РФ готові масово тікати з Херсонщини
Джерело:  online.ua

Директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь зазначив, що військові кремлівської окупаційної армії готові до масової втечі з Херсонщині, але їм заважає постійне знищення переправ українськими військовими. 

Джерело: "РБК-Україна"

Окупанти не можуть втекти з Херсонщини через знищені ЗСУ переправи

Вони не можуть звідти втікати. Можна спробувати на човнах плисти. Звісно, що вони готові. Вони не розуміють, що вони там роблять. Але їх туди навели дуже багато – там приблизно 20 тисяч людей, які чітко розуміють, що в них немає шансів, тим паче – після того, що сталося в Харківській області, - зазначив Самусь.

За його словами, більшість офіцерів кремлівської армії на правому березі Херсона розуміють абсолютну безперспективність подальшого перебування на цих позиціях.

Шансів бігти до Криму у них дуже мало, за спиною у них Дніпро і переправи, що постійно руйнуються. Деякі з них можна відремонтувати, але це все дуже нестабільно і неефективно, - наголосив експерт.

Ситуація у зоні бойових дій в Україні

За даними карт аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), ЗСУ продовжують успішний контрнаступ на Харківщині, ведуть важкі бої на Донбасі та поступово просуваються на Херсонщині.

Наразі ЗСУ вдалось встановити умови для глибшого просування в тил росіян у східній частині Харківської та дещо західної частини Луганської області.

Ймовірно українські військові змусили кремлівських окупантів відійти від Соснового на березі Сіверського Донця та зміцнюють позиції в цьому районі. Не виключають аналітики, що ЗСУ могли вибити росіян із Студенок.

Наразі ЗСУ просуваються через річку Оскіл на півночі Харківської області. Разом з тим наші бійці зміцнюють позиції у селі Гряниківка біля траси Р79.

На Донбасі українські військові завдають ударів по тилу противника на Луганщині, в районах Лисичанська, Світлодарська, Перевальська та Кадіївки.

Зі свого боку кремлівські окупанти продовжують обстріли вздовж всієї лінії зіткнення та проводять обмежені наземні атаки.

Тривають важкі бої за Спірне на схід від Сіверська та Майорськ, на півдні від Бахмута.

Попре заяви кремлівської армії про захоплення Майорська, аналітики ISW не можуть підтвердити цю інформацію.

Представники Генштабу ЗСУ заявляють, що українські сили відбили російські наземні атаки на Майорськ, на південний схід від Бахмута та на південний захід від Донецька.

Росіяни намагаються зміцнитися на Донбасі, тож стягують резерви з добровольчих батальйонів 3-го армійського корпусу та залишки підрозділів, які раніше діяли в Харківській області, для зміцнення лінії фронту Донецької та Запорізької областей.

Не менш важливим є те, що російський 137-й повітряно-десантний полк (підлеглий 106-й повітряно-десантній дивізії) зазнав значних бойових втрат у Бахмутському районі і вже не може продовжувати бойових дій без додаткових невстановлених заходів (відновлення).

Ситуація на півдні України

Наразі ЗСУ поліпшують власне тактичне становище на півдні України та ведуть позиційні бої з кремлівською армією.

Не має офіційного підтвердження щодо звільнення українськими військовими Киселівки на північний захід від Херсона, але за інформацією місцевих жителів, росіяни намагаються мінувати всі дороги у селищі.

Разом з тим на півдні ЗСУ продовжують тримати ініціативу наступу. Вони порушують ворожі наземні лінії зв’язку, знищують бази окупантів та склади з БК вздовж берегів Інгульця та Дніпра. Однак поки росіянам все одно вдається місцями перекидати техніку через Дніпро.

Як припускають фахівці, ймовірно, за добу українські сили могли атакувати кілька складів з боєприпасами ворога в Миколаївській та Херсонській областях. Зокрема, у Садовому (поряд із Снігурівкою) та Комишанах.

Аналітики звертають увагу на евакуацію, яку українська влада оголосила, зокрема, із Миролюбівки (на південний схід від Високополя), що може свідчити про те, що ЗСУ просунулися до населеного пункту.

Наразі виділяють три напрямки військової активності на півдні: на північний захід від Херсона, біля українського плацдарму через річку Інгулець та на південь від кордону Херсонсько-Дніпропетровської області на захід від Високопілля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?