Розвідка Великої Британії назвала ключові проблеми армїі РФ в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка Великої Британії назвала ключові проблеми армїі РФ в Україні

Розвідка Великої Британії назвала ключові проблеми армїі РФ в Україні
Джерело:  online.ua

За даними розвідки Великої Британії, кремлівська армія терпить страшні втрати у війні проти України та переживає гостру нестачу штурмової піхоти і молодших командирів.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

Окупантам не вистачає кадрових військових для продовження бойових дій

Представники британської розвідки зазначають, що проблеми нестачі кадрових військових командування кремлівської армії намагається вирішити за рахунок долучення ув'язнених і дострокового випуску курсантів з військових училищ.

Зокрема, ЧВК "Вагнера" проводить кампанію з вербування російських ув'язнених для служби в Україні як мінімум з липня. Ув'язненим пропонується пом'якшення вироку, а також грошове заохочення.

Нещодавно опубліковане відео показує, як власник "Вагнера" Євген Пригожин звертається до ув'язнених з пропозицією про вербування. У ролику Пригожин підкреслює, що шукає тільки "бійців для штурмових частин".

За даними британської розвідки, російські військові академії скорочують курси навчання і переносять терміни випуску курсантів. Майже напевно вони будуть бути перекинуті для підтримки Української операції.

Вплив кадрової проблеми Росії стає все більш серйозним. Прискорення навчання курсантів і потреба "Вагнера" в штурмових загонах передбачає, що дві з найбільш гострих нестач кризи укомплектування збройних сил пов'язані з бойовою піхотою і молодшими командирами, - наголошують в Міноборони Великої Британії.

РФ посилює мобілізацію на тлі страшних втрат в Україні

Аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що Кремль удвічі посилив приховану мобілізацію на тлі продовження контрнаступу ЗСУ на сході України.

Українські сили продовжують контрнаступальні операції на сході країни, посилюючи тиск на російські позиції і лінії тилового забезпечення в східній частині Харківської, північній Луганської та cхідній Донецької областях.

Поразка під Харківською областю спонукала Кремль оголосити всеросійську вербувальну кампанію.

Кремль, ймовірно, відмовився від своїх зусиль по огородженню окремих регіонів країни від вербувальних кампаній, які можуть посилити соціальну напруженість.

За даними ISW, Кремль майже напевно виснажив більшу частину сил, спочатку дислокованих на російських базах в колишніх радянських республіках, що, ймовірно, послабило вплив Росії в цих державах.

У той же час російські та українські джерела повідомили про наземні атаки українських військ на північний захід від Харкова, поблизу українського плацдарму на річці Інгулець і на південь від кордону Херсонсько-Дніпропетровської області.

Призначені Росією окупаційні чиновники і блогери стверджували, що українські сили провели висадку на Кінбурнській косі в районі Криму.

Російські війська провели обмежені наземні атаки і зміцнюють позиції на східній осі.

"ДНР", швидше за все, намагається перешкодити своїм російським кураторам бігти напередодні українського контрнаступу.

Кремлівська армія стрімко втрачає контроль на лівому березі річки Оскіл на Харківщині. Армія РФ підтвердила вихід з населеного пункту Студенок.

У районі Діброви, на південь від лиману, йдуть бої.

Бахмутський відрізок-ситуація складна, проте на північний схід від Бахмута ворог має сильні проблеми у вчиненні наступальних дій. Невідома ситуація на трасі біля Курдюмовки.

На Авдіївському відрізку немає суттєвих змін.

Очікується офіційна інформація про ситуацію на запорізькому відрізку

Херсонський напрямок - поки заяви про те, що Благодатне не знаходиться ні під чиїм контролем помилкові. У селі досі перебуває ворог.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?