Росія випустила по Україні понад 3 800 різних ракет — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія випустила по Україні понад 3 800 різних ракет — Зеленський

Росія випустила по Україні понад 3 800 різних ракет — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський розповів про візит президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, переговори з Джастіном Трюдо, резолюцію МАГАТЕ та масове поховання в Ізюмі.

Джерело: звернення Зеленського

Головне зі звернення Зеленського

Сьогодні в Києві на Алеї сміливих була відкрита нова табличка, присвячена Президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн. Пані Урсула сьогодні вже втретє побувала в нашій державі після 24 лютого. І щоразу її візити відкривають новий етап у зближенні України та Євросоюзу.

Зеленський сказав, що в листопаді Україна має виконати сім рекомендацій Єврокомісії, які вона отримала при здобутті статусу кандидата.

Має якнайшвидше розпочатися оцінка Єврокомісією нашого прогресу в інтеграції. А наступного року маємо вийти й на ясність у головному питанні: коли зможемо розпочати переговори щодо членства. З українського боку буде зроблено все для цього.

 Потрібне й принципове рішення Сполучених Штатів Америки щодо держави-терориста, юридичне визнання цього статусу, і ми це, до речі, обговорювали нещодавно під час візиту в Київ держсекретаря США Ентоні Блінкена. Обговорюємо це питання й під час контактів з конгресменами.

Зеленський сказав, що Україна вже має домовленості з певними країнами щодо наданні Україні систем протиповітряної оборони.

Говорив про подальшу підтримку України і з Премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Як завжди, дуже предметно, конкретно. Ми обговорили різні безпекові питання, зокрема російські ракетні удари, оборонну допомогу, тренування наших військових, перспективи розвитку ситуації на полі бою, відновлення критичної інфраструктури перед зимовим періодом.

Також сьогодні була ухвалена резолюція МАГАТЕ з вимогою до Росії припинити всі дії проти ЗАЕС.

Держава-терорист застосувала проти нас вже понад 3800 різних ракет. Але жодна ракета не наблизить Росію до її мети. Підкорення України не буде. І кожна ракета наближає Росію до більшої міжнародної ізоляції, до більшої економічної деградації та до ще чіткішого історичного засудження.

Зеленський повідомив, що в Ізюмі на Харківщині знайдене масове поховання людей.

Більше інформації – чіткої, перевіреної інформації – має бути завтра. Завтра ж в Ізюмі будуть журналісти – українські та міжнародні. Ми хочемо, щоб світ знав, що реально відбувається і до чого призвела російська окупація. Буча, Маріуполь, тепер, на жаль, Ізюм... Росія всюди залишає по собі смерть. І повинна за це відповідати. Світ повинен притягнути Росію до реальної відповідальності за цю війну. Зробимо все для цього.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?