США поки не будуть надавати Україні ракетні системи ATACMS
Категорія
Світ
Дата публікації

США поки не будуть надавати Україні ракетні системи ATACMS

США поки не будуть надавати Україні ракетні системи ATACMS
Джерело:  online.ua

Адміністрація президента США Джо Байдена навряд чи передасть Україні ракетні системи ATACMS, навіть попри успішний контрнаступ. У Штатах вважають, що типи зброї та розвідувальні дані поки є ефективними.

Джерело: CNN

США відмовили в наданні Україні ATACMS

Офіційні особи США загалом розглядають контрнаступ України як доказ того, що типи зброї та розвідувальні дані, які Захід надає Україні в останні місяці, були ефективними.

І дехто застерігає, що ще надто рано називати стрімкий прогрес України за останні дні поворотним пунктом у війні, попереджаючи, що Росія далеко не вичерпала військову силу.

Тож США наразі видхилили деякі запити України на зброю.

Офіційні особи не вірять, що ландшафт на полі бою змінився настільки, щоб виправдати різку зміну стратегії в короткостроковій перспективі, незважаючи на нещодавні запити України про ракетні системи великої дальності та танки, які можуть допомогти підтримувати контрнаступ довше і зберегти деокуповану територію, - пише видання.

Але принаймні на даний момент США все ще не схильні надавати українським силам армійські тактичні ракетні системи дальнього радіусу дії, також відомі як ATACMS, про які Україна просила місяцями.

Наша оцінка полягає в тому, що зараз їм не потрібна ATACMS для обслуговування цілей, які мають безпосереднє відношення до поточної битви, - сказав наприкінці серпня заступник міністра оборони з питань політики Колін Кал.

Минулого тижня міністр оборони Ллойд Остін натякнув, що позиція США не змінилася.

HIMARS, які використовують ракети GMLRS, були надзвичайними з точки зору того, що дозволили українцям обслуговувати цілі, які їм потрібно обслуговувати всередині України, — сказав Остін, не згадуючи про ATACMS.

Підхід адміністрації Байдена з початку вторгнення РФ полягає в тому, щоб не надавати Україні зброю, яку президент Росії Володимир Путін міг би вважати надто провокаційною, хоча ці червоні лінії з часом змінювалися і деякі колишні чиновники критикували це.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?