Команда Байдена уже розглядає одні з найпотужніших санкцій проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Байдена уже розглядає одні з найпотужніших санкцій проти Росії

Команда Байдена уже розглядає одні з найпотужніших санкцій проти Росії
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена уже обговорює з Конгресом можливість введення проти Росії обмежувальних заходів, які були б аналогічні оголошенню її державою-спонсором тероризму.

Джерело:  брифінг  речника Державного департаменту США Неда Прайса

США можуть ввести проти РФ найпотужніші санкції

Є кроки, які ми вже ухвалили, і кроки, які ми можемо вжити й обговорюємо з Конгресом, які б мали наслідки, аналогічні тим, що передбачені законом про держави-спонсори тероризму, без небажаних наслідків, – розповів представник Держдепу.

Він звернув увагу на те, що в разі оголошення РФ спонсором тероризму можуть постраждати партнери Вашингтона, а також буде ускладнене постачання гуманітарної допомоги в Україну.

На нашу думку, існують більш спрямовані підходи, які ми могли б ужити для притягнення російської армії та керівництва до відповідальності, – додав Нед Прайс.

Байден не хоче визнавати РФ державою-спонсором тероризма

Очільник Білого дому Джо Байден нещодавно повідомив, що не підтримує визнання Росії державою-спонсором тероризму.

За словами речниці його команди Карін Жан-П’єр,проголошення Росії державою-спонсором тероризму з боку США може призвести до послаблення підтримки України та нашкодити гуманітарним зусиллям.

Як стверджує керівник МЗС Дмитро Кулеба, офіційний Київ розуміє аргументацію США, чому не визнавати РФ державою-спонсором тероризму, але не поділяє її за жодним з пунктів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?