Німеччина передасть Україні ще дві РСЗВ Mars II і 50 бронеавтомобілів Dingo
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина передасть Україні ще дві РСЗВ Mars II і 50 бронеавтомобілів Dingo

Німеччина передасть Україні ще дві РСЗВ Mars II і 50 бронеавтомобілів Dingo
Джерело:  online.ua

Україна отримає від Німеччини ще дві РСЗВ Mars II і 50 бронеавтомобілів Dingo. Про це заявила міністерка оборони Крістін Ламбрехт на початку конференції Бундесверу в Берліні. 

Джерело: Zeit

Німеччина оголосила про нові поставки зброї Україну

Крім того, незабаром завершиться запланований обмін з Грецією, в ході якого країна поставить Україні 40 радянських БТР і отримає заміну з Німеччини.

Німеччина вже поставила Україні три системи залпового вогню Mars II. Вони майже ідентичні за конструкцією системі M270, яку надала Велика Британія, і схожі на американські Himars.

Системи можуть вести вогонь снарядами з різною дальністю та високою точністю, наразі Україна отримала ракети з максимальною дальністю близько 80 кілометрів. Окрім двох нещодавно анонсованих ракетних установок, Німеччина також хоче поставити 200 ракет, - пише видання.

За словами українських військових, РСЗВ значною мірою допомогли зменшити кількість російських атак і ускладнити логістику ворожих військ, наприклад, завдяки можливості вражати склади боєприпасів і мости далеко за лінією фронту. Загалом в Україні наявні близько двох десятків таких систем з різних країн.

Транспортери Dingo призначені для підвищення захисту українських воїнів у польових умовах. Машини мають максимальу швидкість 89 кілометрів на годину і мають витримати вибухи кількох кілограмів тротилу та постріли з легких кулеметів.

У Dingo вміщається вісім солдатів, і машина підходить як для доріг, так і для відкритої місцевості. Транспортери можуть бути оснащені кулеметами або гранатометом.

Бундесвер має понад 500 транспортних засобів цього типу, для конвою чи патрулювання вони є частиною стандартного обладнання для закордонних дислокацій німецьких військових.

Транспортери Dingo (фото - commons.wikimedia.org)

Водночас, всупереч сподіванням України, Ламбрехт не анонсувала жодних поставок бойових танків і бронетранспортерів.

Серед інших, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та радник президента Михайло Подоляк нещодавно рішуче закликали до поставок таких систем озброєння та говорили про їхню необхідність при звільненні інших територій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?