ЄС змінив правила в'їзду для туристів
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС змінив правила в'їзду для туристів

ЄС змінив правила в'їзду для туристів
Джерело:  online.ua

З 1 лютого при в'їзді до країн Євросоюзу буде враховуватися не епідеміологічний стан країни, з якої прибуває турист, а їх особистий санітарний статус.

Євросоюз змінює правила в’їзду

Рада ЄС постановила, що тепер буде враховувати "індивідуальну ситуацію" мандрівників.

Згідно з новою рекомендацією, заходи щодо COVID-19 мають застосовуватися з урахуванням стану здоров’я людини, а не епідеміологічної ситуації на регіональному рівні, за винятком районів, де вірус циркулює дуже сильно. Це означає, що цифровий сертифікат COVID мандрівника має бути ключовим фактором, - повідомили в ЄС.

З початку пандемії країни-члени вжили ряд заходів для захисту громадського здоров’я, деякі з яких суттєво вплинули на свободу пересування людей, наприклад, запровадження внутрішнього прикордонного контролю або обмеження на поїздки в межах ЄС.

Це означає, що сертифікат про щеплення від коронавірусу, результат тесту чи перенесену хворобу , засвідчений європейським цифровим ковід-сертифікатом, має бути ключовим чинником. Індивідуальний підхід суттєво спростить чинні правила і надасть мандрівникам більше ясності та визначеності" – зазначають в прес-службі.

Дійсний цифровий сертифікат ЄС включає:

  • свідоцтво про щеплення вакциною, схваленою Європейським агентством з лікарських засобів, якщо з моменту останньої дози серії первинної вакцинації пройшло не менше 14 і не більше 270 днів або якщо особа отримала бустерну дозу

  • негативний результат ПЛР-тесту, отриманий не більше ніж за 72 години до подорожі, або негативний швидкий тест на антиген, отриманий не більше ніж за 24 години до подорожі

  • довідка про одужання, в якій зазначено, що з дати першого позитивного результату ПЛР-тесту пройшло не більше 180 днів

Фото - pexels.com

У ВООЗ закликали зняти обмеження на міжнародні поїздки

Нагадаємо, що тижнем раніше ВООЗ оновила рекомендації щодо міжнародних подорожей.

Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує країнам скасувати або послабити обмеження на міжнародні поїздки, оскільки цей захід там вважають неефективним у боротьбі з Омікроном.

У ВООЗ зазначили, що потрібно скасувати або пом’якшити міжнародні заборони на рух, оскільки вони не мають користі та продовжують сприяти економічному та соціальному стресу, який відчувають держави

Комітет також рекомендує не вимагати підтвердження вакцинації від COVID-19 для міжнародних поїздок як головної умови їхнього здійснення, враховуючи обмежений доступ до них та несправедливий розподіл вакцин від коронавірусу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?