Дослідники заявили про ще одну неочікувану перевагу від носіння маски
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Дослідники заявили про ще одну неочікувану перевагу від носіння маски

Дослідники заявили про ще одну неочікувану перевагу від носіння маски
Джерело:  online.ua

Команда експертів з Університету Кардіффа виявила, що носіння маски, зокрема звичайної синьої медичної маски, підвищує привабливість вашого обличчя.

Джерело: Sky News

Маска робить людей привабливішими

Маски для обличчя, можливо, були одним з найбільш поляризуючих питань пандемії COVID-19, але ті, хто не хоче носити їх, можуть змінити свою думку тепер, коли вчені виявили, що люди насправді виглядають більш привабливими, коли їх носять.

Дослідник з Університету Кардіффа доктор Майкл Льюїс з університетської школи психології та експерт з психології облич сказав, що до пандемії медичні маски для обличчя знижували привабливість.

Його команда хотіла перевірити, чи змінило використання масок для обличчя з 2020 року уявлення людей про тих, хто їх носить. Дослідження виміряло, як різні типи масок для обличчя змінили привабливість 40 чоловічих облич.

Групу жінок попросили оцінити привабливість зображень чоловічих облич без маски, одягнених у тканинну маску, синю медичну маску та тримаючи в руках чорну книгу, що прикриває нижню частину обличчя за шкалою від одного до 10.

Фото - pexels.com

Дослідження привабливості людей у масках

Доктор Льюїс підбив підсумки дослідження:

Наше дослідження показує, що обличчя вважаються найпривабливішими, коли вони закриті медичними масками. Можливо, це пов’язано з тим, що ми звикли, що медичні працівники носять сині маски, і тепер ми асоціюємо їх з людьми, які займаються доглядом або медичними професіями.

Ефект може бути результатом приховування небажаних рис обличчя, але він був присутній як для менш привабливих, так і для більш привабливих людей.

Доктор Льюїс додав, що поточні дослідження показують, що пандемія змінила нашу психологію сприйняття людей, які носять маски. Коли ми бачимо, що хтось носить маску, ми більше не думаємо, що "та людина хвора, мені потрібно триматися подалі".

Це стосується еволюційної психології та вибору партнерів. Хвороби та ознаки хвороби можуть відігравати важливу роль у виборі партнера – раніше будь-які ознаки хвороби були б дуже негативними. Тепер ми можемо спостерігати зміни в нашій психології, бо маски для обличчя більше не є сигналом зараження, - підсумував дослідник

Дослідження було проведено в лютому 2021 року, через сім місяців після того, як маски стали обов’язковими у Великобританії.

Університет зараз планує провести дослідження, щоб побачити, чи вийдуть такі ж результати з жіночими обличчями.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?