У Японії створили інноваційну маску для виявлення COVID-19
Категорія
Технології
Дата публікації

У Японії створили інноваційну маску для виявлення COVID-19

У Японії створили інноваційну маску для виявлення COVID-19
Джерело:  online.ua

Вчені з Кіотського університету розробили маску з клітин страуса. Вона повинна світитися, якщо людина хвора на коронавірус.

Джерело: Dezeen

Японські вчені створили маску з антитіл страуса

Метою маски є допомогти людям швидко виявити та запобігти поширенню коронавірусу за низькою ціною.

Знімний фільтр, поміщений в маску, світиться під час контакту з коронавірусом після обприскування хімічною рідиною та впливу ультрафіолетового світла.Ефективність фільтра була підтверджена в клінічному дослідженні, де піддослідні носили маски протягом восьми годин.

Ясухіро Цукамото, лідер дослідницької групи Університету Кіото, сказав, що ця ідея виникла після того, як він зрозумів, що страуси дуже стійкі до хвороб завдяки їхній сильній імунній системі.

Це спонукало його почати дослідження страусових антитіл.

Страуси рідко вмирають від бруду, легких травм чи хвороб і живуть шістдесят років. Я зрозумів, що секрет довголіття в тому, що вони стійкі до інфекційних захворювань завдяки своєму дивовижному імунітету, тому почав серйозно досліджувати страусині антитіла, — сказав Цукамото.

Щоб створити у страуса антитіла до коронавірусу, вчені ввели птахам шипоподібний білок вірусу.

Потім вони витягли страусині антитіла з жовтка пташиних яєць і зв’язали їх із фільтрами в масці за допомогою полімолочної кислоти.

Антитіла, взяті зі страусиних яєць, коштують менше ніж 1 тис доларів за грам , і їх можна зібрати за короткий період двох тижнів.

Цукамото стверджує, що це робить маски більш доступними для масового виробництва. Це допоможе більшій кількості людей виявити та запобігти коронавірусу.

Це зручний і недорогий пристрій, який запобігає проникненню вірусу Covid-19 в організм людини, – додав він.

Він також сподівається, що таку ж техніку можна застосувати до інших вірусів, наприклад, грипу.

Зараз коронавірус можна побачити на масці лише тоді, коли її обробляють рідиною та піддають ультрафіолету. Проте вчені планують розробити маски, які світяться під світлом телефону. Вони вже подали заявку на патент на маску для обличчя і планують зробити її доступною пізніше цього року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?