Випробування нового авіаносця США бомбою закінчилися землетрусом — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Випробування нового авіаносця США бомбою закінчилися землетрусом — відео

Випробування нового авіаносця США бомбою закінчилися землетрусом — відео
Джерело:  online.ua

Військово-морський флот США провів шокове випробування нового авіаносця USS Gerald R. Ford. Міцність корабля перевірили 18-тонною бомбою - її вибух спровокував землетрус.

Джерело: пресслужба ВМС США

Випробування авіаносця проводили 18 червня. Здатність корабля витримувати бойові умови перевіряли, зокрема, детонацією боєприпасів. У ВМС США констатували, що Gerald R. Ford успішно пройшов випробування.

Там також запевнили, що під час вибуху бомби поблизу корабля дотримувалися протоколів для забезпечення безпеки цивільних осіб і дотримувалися вимог для зменшення впливу на морських тварин. Однак Геологічна служба США після вибуху бомби зафіксувала землетрус магнітудою в 3,9 бала в місті Понс-Інлет, який розташований в 160 кілометрах від узбережжя штату Флорида і того місця, де проводилися випробування.

Головні характеристики авіаносця Gerald R. Ford

Gerald R. Ford - новітній і найдосконаліший авіаносець ВМС США. Він має довжину 333 метри і висоту 77 метрів, його водотоннажність становить 100 тисяч тонн. Після завершення всіх вибухових випробувань авіаносець протягом шести місяців будуть модернізувати і ремонтувати, після чого введуть в експлуатацію.

До складу авіагрупи Gerald R. Ford входить до 90 літальних апаратів. Її основа-винищувачі четвертого покоління F/A-18/F Super Hornet, а також винищувачі п'ятого покоління F-35C.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?