В США запустили розробку есмінця нового покоління з лазерною і ракетною зброєю
Категорія
Технології
Дата публікації

В США запустили розробку есмінця нового покоління з лазерною і ракетною зброєю

В США запустили розробку есмінця нового покоління з лазерною і ракетною зброєю
Джерело:  online.ua

Американські конструктори почали роботу над створенням есмінця нового покоління для Військово-морських сил Сполучених Штатів, який отримає найсучасніше озброєння.

Джерело: Popular Mechanics

За оприлюдненими даними, нові есмінці DDG(X) у майбутньому передбачені для заміни крейсерів типу Ticonderoga та есмінців типу Arleigh Burke. Згідно з попередніми планами, перший екземпляр може поповнити лави морських сил вже до середини 2030-х років.

Офіційно офіс команди розробників відкрили на початку червня. У його завдання входить проєктування, розробка пакету технічних даних, безпосередньо будівництво бойового корабля, його випробування, введення у склад флоту й обслуговування.

Задум американського командування надзвичайно амбітний, адже нові кораблі повинні стати основою для Військово-морських сил країни у середині XXI сторіччя. Серед їхніх завдань перш за все буде захист авіаносців.

Одночасно з цим важливу роль все також гратимуть фрегати з керованими ракетами типу Constellation разом з прибереговими кораблями типу LCS, однак першість належатиме саме DDG(X).

Серед озброєння нового есмінця будуть принаймні одна (чи навіть дві) лазерні установки ближнього радіуса з керованим рівнем потужності, що дозволить осліплювати ворожі БПЛА та ліквідувати ракети, що наближаються. Також корабель отримає ракетні установки, які будуть здатні на запуск гіперзвукових екземплярів.

Згадане гіперзвукове озброєння наразі багатьма розвиненими країнами розцінюється як надзвичайно перспективне. Про його розробку офіційно говорили неодноразово у Кремлі, Вашингтоні, а також створенням власних зразків займаються китайські конструктори.

У США першим есмінцем, здатним носити й використовувати гіперзвукову зброю, став есмінець Zumwalt. Передбачається, Що відповідні комплекси установлять на бойові кораблі у середині десятиріччя.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?