США відправили в Чорне море ракетного есмінця на підтримку України
Категорія
Світ
Дата публікації

США відправили в Чорне море ракетного есмінця на підтримку України

США відправили в Чорне море ракетного есмінця на підтримку України
Джерело:  online.ua

26 червня США направили в Чорне море ракетного есмінця Ross, щоб продемонструвати відчутну підтримку України. Військової корабель візьме участь в навчаннях Sea Breeze.

Джерело: пресцентр Військово-морських сил США

Есмінець Ross - це ескадрений міноносець з керованою ракетною зброєю ВМС США. Корабель оснащений:

  • бойовою інформаційно-керуючою системою Aegis;

  • пусковими установками з крилатими ракетами Tomahawk,

  • зенітними ракетами RIM-156 SM-2 або протичовновими ракетами RUM-139 VL-Asroc;

  • різним кулеметно-гарматним озброєнням.

"Участь USS Ross в морських навчаннях Sea Breeze цього року є відчутною демонстрацією підтримки України з боку США і зараз необхідної як ніколи", - заявила тимчасова повірена США у справах України Христина Квін.

Що відомо про навчання Sea Breeze в Чорному морі

У 2021 році в українсько-американських військових навчаннях Sea Breeze буде рекордна кількість країн-учасниць - 32 країни з шести континентів. Навчання розпочнуться 28 червня і триватимуть до 10 липня.

В Sea Breeze-2021 візьмуть участь 5 тисяч військових. До навчань також привернуть 32 корабля, 40 літаків і 18 команд спеціальних операцій і дайвінгу. Крім того, до навчань приєднається Шостий флот ВМС США, який дислокується в Середземному морі. У Генеральному штабі ЗСУ уточнювали, що навчання будуть проводити в північно-західній частині Чорного моря, а також в Миколаївській, Херсонській і Одеській областях.

З української сторони в навчаннях візьмуть участь 24 одиниці кораблів і катерів, 17 літаків, десятки одиниць озброєння і військової техніки. Сценарій передбачає об'єднання збройних сил для перевірки різних бойових дисциплін на моры, на суші і в повітрі. Навчання включають бойові дії на поверхні, наземні операції, підводну війну, протиповітряну оборону і методи знешкодження боєприпасів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?