Джонсон назвав Крим українським у відповідь на конфлікт з Росією у Чорному морі
Категорія
Світ
Дата публікації

Джонсон назвав Крим українським у відповідь на конфлікт з Росією у Чорному морі

Джонсон назвав Крим українським у відповідь на конфлікт з Росією у Чорному морі
Джерело:  online.ua

Британський прем’єр-міністр Борис Джонсон нагадав російському уряду, який звинуватив Лондон у провокації в Чорному морі, що Крим - український, тож есмінець Defender не порушив жодних кордонів.

Джерело: The Mirror

За словами британського політика, маршрут, яким йшов корабель, є загальновизнаним, а відповідне рішення з цього приводу ухвалювали на рівні Міністерства оборони королівства.

“Але якщо ви хочете дізнатися мою думку, я вважаю, що використання міжнародних вод було цілком доречним. І, до речі, важливим моментом є те, що ми не визнаємо російську анексію Криму, це частина суверенної української території. Було абсолютно правильно, що ми відстоювали закон і домагалися свободи судноплавства, як ми це і зробили, вибравши найкоротший шлях між двома точками”, - нагадав Джонсон.

Російська сторона заявила про порушення кордону британським кораблем, внаслідок чого перед ним для попередження запустили бомбардувальник, який нібито скинув у воду бомби.

Конфлікт Британії та Росії

“Прикордонний сторожовий корабель виконав попереджувальну стрільбу, а бомбардувальник Су-24М — попереджувальне бомбометання”, — стверджували у Москві.

Навіть британського аташе з посольства викликали до МЗС для пояснень.

Водночас британське Міноборони виступило із заявою, якою спростувало факт вогню чи скидування бомб перед есмінцем.

“Ми вважаємо, що росіяни проводили навчання з артилерійської стрільби в Чорному морі та заздалегідь попередили морську спільноту про свою діяльність. У бік HMS Defender не стріляли, ми не визнаємо твердження про те, що на його шляху скидалися бомби”, - наголосили в уряді.

Також Лондон оголосив, що ніхто не може завадити британським кораблям йти міжнародно визнаними шляхами у різних регіонах.

“Королівський флот завжди буде дотримуватися міжнародного морського права і йому ніщо не буде перешкоджати у мирному проході”, - резюмували в Міноборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?