ЄС знайшов новий спосіб боротьби з розвідкою РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС знайшов новий спосіб боротьби з розвідкою РФ

ЄС знайшов новий спосіб боротьби з розвідкою РФ
Джерело:  online.ua

Американським журналістам вдалося дізнатися, що видворення країнами Євросоюзу сотень російських дипломатів здатне тимчасово, якщо не назавжди, серйозно підірвати роботу розвідників РФ.

Джерело:  Washington Post  з посиланням на своїх інсайдерів у ЄС

Висилка дипломатів РФ із ЄС - це також спосіб боротьби зі шпигунами

Війна розвідки з Росією йде повним ходом. Це… стало серйозною вм’ятиною в операціях російської розвідки в Європі, – наголосив офіцер ЦРУ у відставці Марк Полімеропулос, який був відповідальний за таємні операції агенції в Європі та Росії.

Анонімні джерела видання звертають увагу на те, що наразі це наймасштабніше скоординоване висилання дипломатів з Європи. До слова, протягом останніх 6 тижнів члени ЄС оголосили про висилку майже 400 російських "дипломатів".

За словами інсайдерів, це "серйозним порушенням" роботи російської розвідки в Європі, яке потенційно може бути постійним. Згідно з останніми даними, команді Путіна буде вкрай складно поповнити ряди розвідки.

Перепризначення та інструктаж потребують часу і можуть бути неможливими протягом певного часу, якщо взагалі будуть. Перепідготовка, передислокація — все це зривається, – наголосив інсайдер видання.

Нагадаємо, 4 квітня, після того, як світ дізнався про звірства російських солдат у Бічі, офіційний Берлін оголосив 40 російських дипломатів "небажаними особами". Рішення про висилку дипломатів РФ ухвалили багато країн ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?