ЄС звернувся з терміновим проханням до української влади - у чому річ
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС звернувся з терміновим проханням до української влади - у чому річ

ЄС звернувся з терміновим проханням до української влади - у чому річ
Джерело:  online.ua

Представництво Європейського союзу в Україні закликало народних обранців ухвалити законопроєкт про створення нових районів. В ЄС наголосили, що підтримують схвалення нових районів/округів і поправок до державного бюджетного кодексу відповідними парламентськими комітетами в якості важливого кроку для подальшої децентралізації в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомленні представництва в соціальних мережах.

"Ми закликаємо до остаточного ухвалення законопроєктів 3614 і 3650 в пакеті до літньої перерви", - мовиться в заяві представництва в Twitter.

Варто звернути увагу на те, що 1 липня комітет із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав проєкт постанови "Про утворення та ліквідацію районів", який передбачає скорочення кількості районів з 490 до 129. Що важливо розуміти, поки постанови №3650 немає в порядку денному Ради на 2 липня, однак це ще не означає, що вона не опиниться на розгляді в залі протягом дня.

"Чергові місцеві вибори у жовтні 2020 року мають пройти на новій територіальній основі громад і районів. Після місцевих виборів усі громади вийдуть з-під впливу району (районних органів влади). Район матиме свої повноваження і джерела наповнення бюджету, і вони ніяк не перетинатимуться з повноваженнями і ресурсами громад", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, це не єдине звернення від ЄС, яке прозвучало протягом останніх днів. Так, раніше група депутатів Європарламенту почала бити на сполох після спроб зловживання українською судовою системою для політичного переслідування опонентів. Це наголошується у заяві членів неформальної групи друзів європейської України у Європарламенті.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада України звернулася до Євросоюзу через візит євродепутатів до окупованого Криму. Міністерство закордонних справ виступило з жорстким протестом. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?