Грубе порушення - Україна терміново звернулася до ЄС
Категорія
Україна
Дата публікації

Грубе порушення - Україна терміново звернулася до ЄС

Грубе порушення - Україна терміново звернулася до ЄС
Джерело:  online.ua

Українська сторона звернулася до Євросоюзу через візит євродепутатів до окупованого Криму. Міністерство закордонних справ виступило з жорстким протестом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відомство.

Дипломатичний крок прямо пов'язаний з відвідування окупованого РФ регіону Тьєррі Маріані — очільника Асоціації "Франко-російський діалог", який прибув туди у компанії представників Німеччини, Болгарії та Угорщини.

В МЗС цю витівку назвали порушенням українського законодавства, візит не може бути офіційним.

"МЗС також засуджує участь депутатів у спостереженні за т.зв. "голосуванням" за поправки до Конституції РФ, результати якого на території тимчасово окупованої АР Крим і м.Севастополь є юридично нікчемними, не матимуть жодних правових наслідків та не будуть визнані ані Україною, ані міжнародним співтовариством", - додали у відомстві.

Водночас дії Кремля на окупованому півострові грубим чином порушують міжнародне право, зокрема й Статут ООН, Меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 5 грудня 1994 року.

"Всі причетні до організації та проведення незаконного голосування в тимчасово окупованому Криму особи, у т.ч. згадані особи, нестимуть відповідальність згідно із законодавством України", - підкреслили дипломати.

Український уряд звернувся до міжнародної спільноти із закликом про посилення диску на російського агресора.

Як повідомляв ONLINE.UA, група депутатів Європарламенту нещодавно прибула до окупованого Криму — для "спостерігання" за голосуванням, яке у Росії влаштували з приводу поправок у конституцію. Європарламент водночас назвав цей вчинок неофіційним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?