ЄСПЛ анонсував рішення у справі України проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄСПЛ анонсував рішення у справі України проти Росії

ЄСПЛ анонсував рішення у справі України проти Росії
Джерело:  online.ua

Європейський суд з прав людини 14 січня збереться на відкрите засідання у справі "Україна проти Росії". Зокрема, суд розгляне прийнятність розгляду скарги України на систематичне порушення державою-агресором Росією прав людини в окупованому Криму в рамках цієї справи. Розгляду позову по суті раніше анонсував міністр юстиції України Денис Малюська. Він уточнив, що це ще не буде рішенням по суті вимог, але точно буде важливим проміжним результатом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ЄСПЛ.

Як відомо, Україна намагається залучити Росію до відповідальності за тортури, незаконні арешти і судові переслідування українських громадян в окупованому Криму. За цим позовом українська влада надала суду також дані про розгортання російської армії на півострові і свідчення десятків свідків.

"Український уряд стверджує, що РФ з 27 лютого 2014 року здійснює ефективний контроль над АР Крим та містом Севастополем, які є невід'ємними частинами України. Здійснення такої юрисдикції над ситуацією (Росією в Криму. - ред.) призвело до численних порушень Конвенції. Уряд вважає , що ці порушення стали результатом загальної адміністративної діяльності з боку Російської Федерації ", - нагадали в ЄСПЛ суть справи.

Важливо відзначити, що раніше Міжнародний кримінальний суд в Гаазі визнав, що в Криму і на Донбасі відбувалися військові злочини, тому погодився почати повноцінне розслідування справ, пов'язаних з міжнародним збройним конфліктом в Україні. Інструменти Міжнародного кримінального суду дозволять залучити до відповідальності осіб, які вчинили військові злочини і злочини проти людяності на окупованих територіях Криму і Донбасу, незалежно від їх політичних посад. Йдеться про вбивства, викрадення, тортури, переслідування українців за політичними та релігійними переконаннями, примусову депортацію населення на материкову частину України і колонізації Криму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міжнародний кримінальний суд оприлюднив звіт про злочини Росії на Донбасі і в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?