Естонія долучилася до позову України проти РФ щодо геноциду
Категорія
Світ
Дата публікації

Естонія долучилася до позову України проти РФ щодо геноциду

Естонія долучилася до позову України проти РФ щодо геноциду
Джерело:  online.ua

Влада Естонії офіційно ухвалила рішення долучитися до позову України проти Росії, поданого в Міжнародному суді ООН за звинуваченнями в геноциді.

Джерело:  Postimees

Влада Естонії долучилася до позову України проти Росії щодо геноциду

Іноземні журналісти звертають увагу на те, що офіційний Таллінн вирішив скористатися положеннями статті 63 Конвенції про запобігання геноциду й долучитися до позову.

Естонія разом з іншими учасниками конвенції про запобігання злочину геноциду бажає втрутитися в суперечку між Україною і Росією, оскільки агресія Росії під приводом запобігання злочину геноциду і покарання за нього піддала серйозній небезпеці поняття такого жахливого злочину як геноцид. Суд має дати оцінку діям Росії і висунутим нею неправдивим звинуваченням, - виступив із заявою з цього приводу очільник МЗС Урмас Рейнсалу.

Що відомо про позов України проти РФ щодо геноциду

Офіційний Київ звернувся до Міжнародного суду 26 лютого, оскільки країна-агресорка цинічно виправдовувала напад на нашу країну, "необхідністю перешкодити Україні і покарати її за передбачуваний геноцид у Луганській і Донецькій областях".

Естонський дипломат Рейнсалу звертає увагу на те, що це був надуманий привід Путіна для визнання "ЛДНР".

У Росії не було жодного права вторгатися в Україну, як немає підстав і у висунутого Росією обвинувачення України в геноциді, - наголосив він.

Варто також зазначити, що раніше Ірландія та Фінляндія вирішили долучитися до позову України проти Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?