Естонія допоможе Україні відбудовувати Житомирську область
Категорія
Україна
Дата публікації

Естонія допоможе Україні відбудовувати Житомирську область

Естонія допоможе Україні відбудовувати  Житомирську область
Джерело:  online.ua

Влада Естонії офіційно заявила, що у допомозі з відбудовою України має намір зосередитися на Житомирській області. З такою заявою виступила очільниця Міністерства закордонних справ Ева-Марія Лійметс під час брифінгу в українській столиці 6 травня.

Джерело: Фейсбук-сторінка МЗС України

Естонія хоче допомогти відбудовувати Житомирську область

За словами естонської дипломатки, її країна прихистила близько 35 тисяч українських громадня, які виїхали за кордон через війну, та нещодавно схвалила виділення додаткових 3 млн євро на гуманітарну допомогу для України.

Що стосується допомоги з відбудовою, ми хотіли би зосередитися на Житомирській області. У нас з нею тісні зв’язки, і ми хотіли б допомагати цьому регіону, - повідомила Ева-Марія Лійметс.

Очільниця МЗС Естонії також підтверила намір її країни відправити в Україну команду саперів для допомоги з розмінуванням територій, де тривали бойові дії.

За словами глави МЗС Латвії Едгарса Рінкевичса, влада його хоче спільно з партнерами створити центр підтримки жінок і дівчат, які постраждали від гендерно обумовленого насильства під час війни, а також планує допомогти відбудовувати пошкоджені внаслідок бойових дій школи, дитсадки і лікарні.

Дипломат звернув увагу на те, що наразі посольство підтримує контакт із владою деяких міст на Київщині, щоб визначити конкретні потреби.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?