Естонія, Латвія, Литва та Польща вирішили суттєво обмежити в'їзд для росіян
Категорія
Світ
Дата публікації

Естонія, Латвія, Литва та Польща вирішили суттєво обмежити в'їзд для росіян

Естонія, Латвія, Литва та Польща вирішили суттєво обмежити в'їзд для росіян
Джерело:  online.ua

8 вересня прем’єр-міністри Естонії, Латвії, Литви та Польщі виступили з офіційною заявою з нагоди прийнятого рішення суттєво обмежити в'їзд для росіян з шенгенськими туристичними візами.

Джерело:  "Європейська правда"

4 країни суттєво обмежують в'їзд для росіян

За словами представників Польщі, Литви, Латвії та Естонії, серед громадян Росії, які в’їжджають до ЄС/Шенгенської зони, є особи, які прибувають з метою підриву безпеки європейських країн. Політики звертають увагу на те, що 75% росіян підтримують загарбницьку війну Росії в Україні.

Наші прикордонні служби потребують величезних ресурсів, щоб забезпечити безпеку Європи та гарантувати, що російські громадяни, які в'їжджають до Шенгенської зони, не становлять загрози для нашої спільної безпеки та стабільності наших суспільств. Також неприйнятним є те, що громадяни держави-агресора можуть вільно подорожувати ЄС, а в той же час людей в Україні катують і вбивають. Більшість віз видано громадянам Росії до початку повномасштабної агресії Росії в Україні, за різних геополітичних умов і міркувань. Поїздка до Європейського Союзу – це привілей, а не право людини, - мовиться у заяві.

Іноземні політики також звертають увагу на те, що потрібні нові заходи як для різкого обмеження кількості виданих віз (в першу чергу туристичних), так і для зменшення потоку російських громадян в ЄС та Шенгенську зону.

Естонія, Латвія, Литва та Польща домовилися про спільний регіональний підхід і цим висловлюють свою політичну волю та твердий намір запровадити національні тимчасові заходи для громадян Росії, які мають візи ЄС, - йдеться в заяві прем'єрів країн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?