Естонія припиняє мовлення російського телеканалу "Дождь"
Категорія
Світ
Дата публікації

Естонія припиняє мовлення російського телеканалу "Дождь"

Естонія припиняє мовлення російського телеканалу "Дождь"
Джерело:  online.ua

Із 8 грудня Естонія слідом за Латвією та Литвою припиняє транслювання на своїй території російського незалежного телеканалу "Дождь".

Джерело: Postimees

Естонія заборонила мовлення росканалу "Дождь"

Мовлення телеканалу "Дождь" буде припинено і в Естонії. Причина в тому, що ліцензія, що анульована владою Латвії, давала каналу право поширювати свій контент у країнах Євросоюзу, США та інших країнах. Після анулювання ліцензії, тобто з 8 грудня, "Дождь" перестане транслюватись, — йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, в Естонії "Дождь" транслювали телеоператори Telia, Elisa та Home 3, проте у двох із них канал входив у розширений пакет каналів.

Відповідно до повідомлення Департаменту захисту прав споживачів та технічного нагляду операторів зв'язку, трансляція телеканалу "Дождь" призупиняється. Відповідно до Закону про медіапослуги, мовники можуть пропонувати телевізійні програми в рамках своїх послуг, якщо вони мають ліцензію країни перебування або іншу правову підставу. Серед телевізійних пакетів компанії Elisa "Дождь" є каналом на вибір, тому призупинення роботи цього телеканалу торкнеться невеликої частини клієнтської бази, — прокоментував ситуацію Тааві Тедер, менеджер зі зв'язків зі ЗМІ Elisa.

Заборона мовлення “Дождя” у країнах ЄС

Нагадаємо, нещодавно комісія Литви з радіо та телебачення слідом за Латвією ухвалила рішення про скасування ліцензії на мовлення телеканалу "Дождь".

Латвія позбавила "Дождь" ліцензії через велику кількість грубих порушень.

Під час трансляції телеканалу, на екран була відсутня звукова доріжка державною мовою, також телеканал публікував зображення Криму на карті як частини території Росії.

Найбільш грубим порушенням була “випадкова” оговірка ведучого каналу щодо найменування російської армії як "нашої армії" та можливе вираження підтримки російської армії.

Також при ухваленні рішення враховувалась інформація, отримана від Служби державної безпеки, зміст якої не розголошується.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?