Естонська розвідка дізналася, коли РФ може напасти на Білорусь та Балтію
Категорія
Політика
Дата публікації

Естонська розвідка дізналася, коли РФ може напасти на Білорусь та Балтію

Естонська розвідка дізналася, коли РФ може напасти на Білорусь та Балтію
Джерело:  online.ua

Департамент зовнішньої розвідки Естонії в опублікованому 12 березня звіті "Естонія в середовищі міжнародної безпеки-2019" заявив, що єдина серйозна загроза регіональній безпеці, існуванню і суверенітету Естонії та інших держав регіону Балтійського моря йде від Росії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ERR.

Згідно з даними розвідки, ця загроза пов'язана не тільки з асиметричними, прихованими або політичними діями, але і з потенційною воєнною небезпекою. Департамент протягом останнього десятиліття моніторив і аналізував всі військові навчання російських збройних сил і зробив висновок, що російська армія постійно тренується вести масштабну війну з НАТО.

Другий висновок департаменту полягає в тому, що, за оцінкою російської армії, військовий конфлікт з НАТО почнеться з "кольорової революції" в країні, що межує з РФ, насамперед в Білорусі. Російські ЗМІ минулого року почали транслювати повідомлення про те, що Кремль вивчає можливості скинути Лукашенка на майбутніх парламентських і президентських виборах 2020 року.

 "Якщо станеться щось несподіване з президентом Александром Лукашенком або його режимом, то, за нашою оцінкою, є велика небезпека того, що Росія швидко вдасться до військового втручання, щоб не допустити перетворення Білорусі в прозахідну демократичну державу", - сказано в звіті.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше білоруський лідер Олександр Лукашенко заявив, що як і раніше підтримує ідею створення союзної держави з Росією, однак у двох країн повинні бути рівні умови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?