ЄСВ в Україні можуть знизити удвічі - Кабмін вже назвав умови
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄСВ в Україні можуть знизити удвічі - Кабмін вже назвав умови

ЄСВ в Україні можуть знизити удвічі - Кабмін вже назвав умови
Джерело:  daily.rbc.ua

Очільник Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко поділився з українцями неочікуваною новиною - він офіційно заявив про те, що розмір єдиного соціального внеску можна зменшити в два рази. За його словами, для цього необхідно збільшити загальну кількість платників податку і дочекатися ситуації економічного зростання. Про те, як можна досягти зменшення ЄСВ, аби це не спричинило краху економіки держави, чиновник розповів в інтерв’ю  "РБК-Україна", передає ONLINE.UA.

Ігор Петрашко звернув увагу на те, що потенціал зниження податків дуже великий, однак для цього потрібно "виводити людей із тіні".

"Ми розуміємо, що якби у нас ЄСВ платило би 20 мільйонів людей, а у нас офіційно 23 мільйони людей працездатного віку, то були б кардинально інші цифри і була б можливість зниження ЄСВ у 2 рази", - наголосив міністр.

За словами чиновника, зниження ЄСВ варто піднімати у час, коли економіка зростає. Ігор Петрашко зазначив, що з іншої сторони, є цілі кластери бізнесу, де є ФОПи, які платять менше.

"У нас Україна зараз по бізнесу розділена на дві частини. Ті, які активно платять податки, і ті, хто менш активно це робить", – сказав він.

Ігор Петрашко наголосив, що українська влада сприятиме розвитку підприємництва в Україні. Міністр підтримує максимальну лібералізацію стосунків і створення умов: кредитування, мінімум державного втручання в бізнес. Однак у свою чергу підприємці повинні йти на "дзеркальні кроки".

"Ми надамо вам всі можливості, але з вашої сторони, ми будемо контролювати декілька простих базових речей: сплату ЄСВ та ПДВ, по суті, це дві найголовніші речі", - підкреслив очільник Мінекономіки.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, декілька місяців тому Верховна Рада у другому читанні та в цілому проголосувала за законопроєкт №2166, яким пропонує звільнити від сплати єдиного соціального внеску фізичних осіб-підприємців у ті періоди, протягом яких вони не отримували доходу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?