Рада підтримала скасування подвійного ЄСВ - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада підтримала скасування подвійного ЄСВ - що важливо знати

Рада підтримала скасування подвійного ЄСВ - що важливо знати
Джерело:  online.ua

13 травня український парламент у другому читанні та в цілому проголосував за законопроєкт №2166, яким пропонує звільнити від сплати єдиного соціального внеску фізичних осіб-підприємців у ті періоди, протягом яких вони не отримували доходу. Варто звернути увагу на те, що даний законопроєкт підтримали 321 нардеп. Ще до голосування комітет Верховної Ради опрацював 36 пропозицій, з яких врахував 25 та запропонував на відхилення 11. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

Даний законопроєкт передбачає декілька важливих моментів, а саме:

  • Усунення подвійного стягнення єдиного соціального внеску за себе із ФОПів, якщо вони одночасно перебувають на обліку, як самозайняті особи, або із ФОПів або самозайнятих осіб, що перебувають у трудових відносинах з роботодавцем, який сплачує за них єдиний соціальний внесок у розмірі не меншому ніж мінімальний страховий платіж;

  • Надання за самостійною заявою платникам єдиного внеску, після визволення та/або після закінчення лікування (реабілітації), звільнення від виконання обов'язків платника єдиного внеску на весь період їх незаконного позбавлення волі на території проведення ООС.

  • Усунути дискримінацію при нарахуванні ЄСВ. Зокрема, ним пропонується звільнити від сплати ЄСВ тих підприємців, які отримують пенсії.

Варто звернути увагу на те, що відхилені пропозиції стосуються, зокрема, звільнення від сплати ЄСВ осіб, що отримують державну допомогу, передбачену законом або перебувають у відпустці без збереження заробітної плати. Що важливо розуміти, у поточному році ЄСВ складає 1 039,06 гривень на місяць або 3 177,18 гривні у квартал. За рік – 12 468 гривень.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 13 травня глава держави Володимир Зеленський неочікувано для всіх завітав до Верховної Ради України та звернувся з важливим проханням до народних обранців. Усі деталі можна знайти в нашому матеріалі. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?