ЄЦБ змінить дизайн банкнот євро. Враховуватимуть побажання громадян
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄЦБ змінить дизайн банкнот євро. Враховуватимуть побажання громадян

ЄЦБ змінить дизайн банкнот євро. Враховуватимуть побажання громадян
Джерело:  online.ua

Європейський центральний банк (ЄЦБ) планує змінити дизайн банкнот євро, долучивши до цей процесу громадян країн блоку. Процес редизайну розпочнеться зі створення фокус-груп, яким буде доручено зібрати думки людей з усієї Єврозони.

Джерело: сайт  ЄЦБ

Зазначимо, сучасний дизайн банкнот євро заснований на темі "епох та стилів", представленій вікнами, дверними отворами та мостами.

Консультації з фахівцями в історії, образотворчому мистецтві та технологіях

Тематична консультативна група у складі одного експерта від кожної країни надасть короткий список нових тем Керуючій раді ЄЦБ. Члени консультативної групи вже були призначені ЄЦБ на основі пропозицій національних центробанків та представляють різні галузі. Зокрема, такі як історія, природничі та соціальні науки, образотворче мистецтво та технології.

Банкноти євро нікуди не подінуться. Вони є відчутним і видимим символом того, що ми разом у Європі... Через 20 років настав час переглянути зовнішній вигляд наших банкнот, щоб зробити їх більш відповідними для європейців будь-якого віку та походження.

– Крістін Лагард

 Дотримуючись пропозицій консультативної групи, ЄЦБ звернеться до громадськості з проханням зробити свій внесок. Після цього відбудеться конкурс на дизайн нових банкнот, після якого ЄЦБ знову проведе консультації з громадськістю. Рада керуючих ухвалить остаточне рішення.

Дизайн банкнот євро – політично чутливе питання. У типових зображеннях на банкнотах, наприклад, знаменитих поетів, композиторів чи будівель є ризик того, що та чи інша держава відчує себе недостатньо представленою чи недооціненою.

Курс валют на 6 грудня: євро дешевшає

Сьогодні традиційно Нацбанк України встановив офіційний курс гривні щодо американського долара і євро та інших основних іноземних валют. Долар подорожчав, євро дешевшає. Ціна євро на сьогодні дещо понизилась і на зараз курс євро становить 30 83 копійки, що в свою чергу на 12 копійок меньше ніж в неділю, 5 грудня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?