Евакуйований з "Борисполя" літак SkyUp почав виконувати рейси
Категорія
Світ
Дата публікації

Евакуйований з "Борисполя" літак SkyUp почав виконувати рейси

Евакуйований з "Борисполя" літак SkyUp почав виконувати рейси
Джерело:  online.ua

Українська авіакомпанія SkyUp почала виконувати рейси на літаку Boeing 737-800, який вдалося евакуювати з аеропорту "Бориспіль" 4 квітня 2023 року.

Джерело: avianews.com

Літак SkyUp літає на замовлення Air Moldova

Літака Boeing 737-800 із реєстрацією UR-SQP понад рік простоював у найбільшому аеропорту України.

Він був єдиний у флоті SkyUp, який авіакомпанія не встигла вивезти за межі України на момент повномасштабного російського вторгнення.

4 квітня пілоти лоукостера злетіли з "Борисполя" та приземлилися в румунському аеропорту "Яси".
SkyUp не коментував подробиці вивезення літака.

За даними онлайн-радару Flightradar24, 27 квітня Boeing 737-800 UR-SQP вилетів з Ясс до Кишинева. Тепер літак виконує рейси до міст Європи на замовлення молдавської авіакомпанії Air Moldova.

Після 24 лютого 2022 року лоукостер SkyUp змінив модель роботи. Раніше авіакомпанія здійснювала власні регулярні та чартерні рейси, а після початку війни надає літаки разом із екіпажами у мокрий лізинг іншим авіакомпаніям, яким бракує власних літаків.

Авіакомпанія Air Moldova наразі перебуває на межі банкрутства і скасовує низку рейсів через серйозні фінансові проблеми.

Євроконтроль прогнозує обмеження польотів над Україною до 2029 року

Європейська організація з безпеки аеронавігації випустила звіт, у якому спрогнозувала, що певні обмеження у повітряному просторі України, Білорусі, Росії та Молдови збережуться до 2029 року.

Повідомляється, що даний прогноз Євроконтролю є оновленням попереднього 7-річного прогнозу восени 2022 року.

Серед основних факторів, які впливають на діапазон прогнозу є і російське вторгнення в Україну.

Повідомляється, що обмеження повітряного простору України, Росії, Білорусі та Молдови залишаються до кінця горизонту прогнозу 2029 року.

Також у звіті відмічається загальне погіршення економічної ситуації, зокрема зменшення прогнозу ВВП на 2023 та 2024 роки через вплив перебоїв з енергопостачанням, вищої інфляції та пов’язаного з цим падіння довіри.

Повідомляється, що високі ціни на енергоносії та криза вартості життя також впливають на попит на подорожі та погіршення роботи ключових вантажних перевізників.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?