Чи може РФ вдарити по Україні 100 ракетами одночасно — відповідь Світана
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи може РФ вдарити по Україні 100 ракетами одночасно — відповідь Світана

Чи може РФ вдарити по Україні 100 ракетами одночасно — відповідь Світана
Джерело:  online.ua

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан сумнівається у спроможності росіян здійснювати такі ж масовані удари, до яких РФ вдавалась восени-взимку 2022 року.

Джерело: ТСН

Масований удар 100 ракетами наразі неможливий

Там є певні проблеми з крилатими ракетами. Росіяни їх використовували до зими. Остання масована атака була до 9 березня. Зараз вони можуть виконувати бойові завдання кількістю ракет у районі двох десятків, плюс-мінус п'ять ракет, — відповів полковник запасу.

Світан зауважив, що напередодні удару по Україні 1 травня російські загарбники підняли у небо таку кількість Ту-95 і Ту-160, якої вистачило б для одночасного залпу 100 ракет, але в результаті РФ вистріляла близько 20 крилатих ракет (якась кількість навіть не долетіла до України).

Найімовірніше, підйом ракетоносіїв - це було ІПСО, щоб збити, розосередити нашу систему ППО. Вони підняли частину літаків для відволікання уваги, — зауважив Світан.

Чому Росія збільшила кількість обстрілів по Україні

Вночі 1 травня російська армія вдруге за останні чотири дні здійснила масовану ракетну атаку по Україні. Востаннє така активність ворога була наприкінці березня.

У пʼятницю був удар переважно по Києву, Умані, Дніпру. Було 23 ракети – 21 ми збили. Цього разу переважно били по Києву та Дніпру. З 18 збили 15, – нагадав Роман Світан.

Роман Світан зазначив, що росіяни били не однією потужною хвилею, а малими хвилями. Так вони намагаються знайти конкретний алгоритм, який би допоміг їм обійти українську протиповітряну оборону.

Скільки пускалося ракет – складно сказати. Скоріш за все, 10 – 15%, як й при попередніх пусках, падають. Переважно це відбувається в Каспійське море, – наголосив експерт.

За його словами, під час останнього обстрілу росіяни підняли стратегічні бомбардувальники, проте не всі були носіями ракет. Скоріш за все, це стратегія ворога. Вони підіймають їх для відволікання уваги наших систем радіотехнічної розвідки.

Не всі літаки скидають ракети. Виходять на бойові пуски, а скидування немає. Тобто, скоріш за все, розтягають уваги, – підсумував льотчик-інструктор.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?