Єврокомісар терміново їде до Москви
Категорія
Світ
Дата публікації

Єврокомісар терміново їде до Москви

Єврокомісар терміново їде до Москви

Заступник президента Єврокомісії з питань енергетики Марош Шефчович прибуде до Москви 13 червня - він планує обговорити питання українського транзиту газу після 2019 року, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Прес-секретарка Єврокомісії на брифінгу підтвердила візит "для обговорення транзиту газу після 2019 року". Шефчович зустрінеться з міністром енергетики РФ Александром Новаком, першим віце-прем'єром, міністром фінансів Антоном Сілуановим, а також з представниками підприємницьких кіл", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що Шефчович наприкінці травня приїжджав до Києва на інавгурацію президента Володимира Зеленського і наголосив, що у сфері енергетики ЄС сподівається на продовження реформ, зокрема на анбандлінг "Нафтогазу". Окрім того, віце-президент Єврокомісії нагадав про завершення з наступного року транзитної угоди з "Газпромом".У Москві він має намір оголосити, що "українська сторона готова до якнайшвидшого відновлення газових переговорів".

Як відомо, на початку квітня у Єврокомісії заявили, що хочуть до літніх канікул у серпні провести тристоронні переговори з РФ і Україною щодо умов транзиту газу після 2019 року. Угода про транзит між Росією та Україною закінчиться наприкінці цього року, і ще не було підписано жодного нового контракту.

Як повідомляє ONLINE.UA, у Європейському союзі готові виділити Україні 500 млн євро  за програмою макрофінансової допомоги за пільговою ставкою кредитування у 1,25% річних.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?