Єврокомісія пояснила, чого чекає від Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Єврокомісія пояснила, чого чекає від Зеленського

Єврокомісія пояснила, чого чекає від Зеленського

Спецпредставник голови Єврокомісії Ельмар Брок прокоментував судову реформу в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За його словами, Брюссель сподівається на внесення правок до відповідного закону. На початку листопада президент Володимир Зеленський його підписав.

Європосадовець нагадав про висновки Венеціанської комісії. Певні моменти реформи занепокоїли ЄС, Канаду та "Велику сімку" загалом.

"Позиція Венеціанської комісії є украй важливою для нас. Євросоюз їй довіряє, і ми розраховуємо, що Україна обговорить із ними ці рекомендації і, якщо ті будуть затверджені, змінить закон", - зазначив Блок.

Спецпредставник пояснив, що проблеми можуть з'явитися у разі ігнорування правок в українському уряді.

Нагадаємо, відповідний закон скоротив склад Верховного Суду з 200 до 100 суддів, оновлює порядок формування Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Окрім того акт розширює список посад, яких торкається закон про люстрацію.

Зеленський підписав документ 4 листопада. Це спричинило критичні висловлювання з боку Канади, Великої Британії, Німеччини та ЄС.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники ВС звернулись зі скаргою до Конституційного суду через ухвалення реформи у такому вигляді. Судді назвали нововведення неконституційними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?