Судді ВС поскаржилися на скандальну реформу Зеленського - відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Судді ВС поскаржилися на скандальну реформу Зеленського - відома причина

Судді ВС поскаржилися на скандальну реформу Зеленського - відома причина
Джерело:  online.ua

Верховний суд заявив про неконституційность повторної перевірки на компетентність, доброчесність та професійну етику суддів ВС через скорочення суду і звернувся до Конституційного суду, передає ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку ВС.

Зазначається, що ВС звернувся до Конституційного суду з поданням щодо конституційності окремих положень закону про діяльність органів суддівського врядування, поданого президентом Володимиром Зеленським та ухваленого Верховною Радою. Дане рішення судді ВС ухвалили 15 листопада під час засідання пленуму.

"Верховний суд наголошує на неконституційності повторної перевірки на компетентність, доброчесність та професійну етику суддів ВС через скорочення ВС. Також пленум ВС звертає увагу на неконституційність положень, які зменшують заробітну плату суддям та визначають порядок дисциплінарної відповідальності суддів. Крім цього, неконституційними Верховний суд вважає визначений законом порядок формування Вищої кваліфікаційної комісії суддів та порядок звільнення членів ВРП новим органом, не передбаченим Конституцією", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, 16 жовтня  нардепи Верховної Ради підтримали президентський законопроєкт  щодо змін законодавства у судовій галузі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?