Єврокомісія представила звіт щодо виконання Україною умов для вступу в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Єврокомісія представила звіт щодо виконання Україною умов для вступу в ЄС

Єврокомісія представила звіт щодо виконання Україною умов для вступу в ЄС
Джерело:  online.ua

Єврокомісія представила аналітичний звіт щодо наближення законодавств України, Грузії та Молдови до європейського, як однієї з ключових умов євроінтеграції.

Джерело: сайт ЄК

Як Єврокомісія оцінює готовність України до вступу в ЄС

У звіті містяться оцінки того, на якому етапі наразі перебувають Україна, Грузія та Молдова у питанні наближення власних законодавств до європейських.

Звіти доповнюють Висновки щодо заявок трьох країн на членство в ЄС, ухвалені Європейською Комісією в червні 2022 року. Європейська Рада надала європейську перспективу трьом країнам і статус кандидата Україні та Молдові відповідно до Висновків, які визначають низку пріоритетів, що мають бути вирішені в цьому контексті, - зазначають представники ЄК.

Зазначається, що усі країни оцінювались на основі однакових критерії та їх власних заслуг.

Ознайомитись з аналітичним аналізом щодо України можна  за посиланням.

Європейська Комісія продовжить надавати Україні, Молдові та Грузії рекомендації та підтримку в цьому питанні, щоб допомогти трьом країнам у подальшій адаптації до стандартів і норм ЄС, що охоплюють все законодавство ЄС, - зазначають у Єврокомісії.

Також комісія звітуватиме про прогрес, який досягнули країни у виконанні реформ в рамках "пакету розширення", який відбудеться восени.

Зі свого боку прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що рішення Єврокомісії щодо оцінки иконання 7 критеріїв, які Україна отримала разом зі статусом кандидата, дозволить Україні завершити виконання цих вимог ЄС вже восени.

За словами президента Єврокомісїі Урсули фон дер Ляєн, Єврокомісія буде дотримуватися свого рішення про те, що проміжна оцінка виконання Києвом критеріїв ЄС буде здійснена у формі "усного оновлення звіту про розширення", і лише восени Брюссель буде готовий видати письмовий звіт з цього приводу.

Справді, ми готуємо усне оновлення для країн-членів ЄС. Воно буде здійснене навесні. А повна, детальна оцінка, де буде йтися, що з 7 кроків виконане, де потрібно щось додаткове зробити – її ми побачимо восени, - підкреслила фон дер Ляєн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?