Україна отримає подвійний меседж щодо вступу в ЄС – євродипломат
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна отримає подвійний меседж щодо вступу в ЄС – євродипломат

Україна отримає подвійний меседж щодо вступу в ЄС – євродипломат
Джерело:  online.ua

3 лютого під час саміту "Україна-ЄС"у Києві планують детально обговорити питання майбутнього членства нашої країни в Європейському Союзі. Окрім того, наголошується, що офіційний Брюссель надішле команді президента Володимира Зеленського подвійний меседж, пов’язаний з цим. Про це розповів високопоставлений європейський дипломат, який говорив на умовах анонімності.

Джерело:   "Інтерфакс-Україна"

Україна отримає два сигнали щодо майбутнього членства в ЄС

За словами інсайдера видання, офіційний Київ отримає подвійний меседж від лідерів ЄС під час саміту 3 лютого.

Анонімне джерело звертає увагу на те, що першим буде сигнал про визнання масштабних зусиль, які команда Володимира Зеленського та народ України продемонстрували протягом останніх місяців, попри те, що в країні триває війна.

Другий меседж буде також важливим – це буде меседж заохочення Україні продовжувати шлях до Європейського Союзу, продовжувати виконувати умови, які дозволять значно просунутися на шляху до майбутнього членства в ЄС. Це важливий момент. На запитання про те, чи приєднається Україна до європейської сім'ї, було дано рішучу відповідь "так", це більше не питання "якщо", – заявив європейський дипломат.

Інсайдер видання звертає увагу на те, що "важливо визнати заходи, які були вжиті Україною щодо семи кроків (рекомендацій Європейської комісії), прогрес, який було зроблено, і це буде визнано".

Що відомо про майбутній саміт Україна-ЄС

Саміт Україна-ЄС відбудеться 3 лютого в українській столиці. Пеперд зустріччю пройдуть консультації між Європейською комісією та українським урядом.

Як повідомив глава МЗС Дмитро Кулебо, головним завдання саміту Україна-ЄС буде оцінка прогресу, якого вже досягла Україна, та подальше відкриття перемовин щодо вступу, торкнуться також багатьох інших тем, пов’язаних з війною Росії проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?