Єврокомісія відмовилася від санкцій проти ядерної енергетики РФ — Politico
Категорія
Економіка
Дата публікації

Єврокомісія відмовилася від санкцій проти ядерної енергетики РФ — Politico

Єврокомісія відмовилася від санкцій проти ядерної енергетики РФ — Politico
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися американським журналістам, Європейська комісія відмовилася від ідеї запровадити потужні санкції проти російського ядерного сектора або його представників у новому пакеті санкцій.

Джерело:  Politico  із посиланням на свої анонімні джерела

Єврокомісія не хоче ввести санкції проти ядерної енергетики Росії

Журналісти звертають увагу на те, що спочатку Єврокомісія заявила членам блоку, що спробує розробити санкції, які будуть спрямовані на цивільний ядерний сектор країни-агресорки.

Що важливо розуміти, напередодні зустрічі лідерів ЄС минулого тижня глава держави Володимир Зеленський закликав блок принаймні запровадити санкції проти російської ядерної енергетичної компанії "Росатом".

Однак, як дізналося видання, цей план провалився — цю інформацію уже підтвердили троє інсайдерів.

Угорщина ще раніше блокувала санкції проти ядерної енергетики РФ

Як уже згадувалося раніше, команда угорського прем'єра Віктора Орбана вже давно намагається блокувати санкції проти ядерного сектора Росії, вказуючи на залежність від "Росатому".

З метою подолання потенційного вето з боку Угорщини, Євросоюз обговорював можливість включення до списку окремих співробітників "Росатому" та інших компаній, але врешті-решт вирішив цього не робити.

Угорщина не пропустить це, оскільки їхня атомна станція належить "Росатому", і вони кажуть, що вона виробляє 50 відсотків енергопостачання країни. Але санкції проти окремих осіб (крім генерального директора) не повинні впливати на енергетичну безпеку, - заявив один із інсайдерів видання.

Деякі європейські дипломати не приховують, що розчаровані цим рішення.

Це сумно. Коли мова йде про ядерну сферу... ніхто не сказав нам, що це погано або що це буде проблемою. Ось чому ми здивовані, - зізналося одне із анонімних джерел ЗМІ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?