Європа дає Україні добро на безвіз: соцмережі киплять
Категорія
Політика
Дата публікації

Європа дає Україні добро на безвіз: соцмережі киплять

Європа дає Україні добро на безвіз: соцмережі киплять

Комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ затвердив режим припинення безвізового режиму, що стало ще одним кроком до візової лібералізації для громадян України та Грузії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Питання припинення "безвізу" було внесене до порядку денного минулого тижня. Після затвердження механізму комітетом наступним кроком є ​​голосування на пленарному засіданні Європарламенту.
Нагадаємо, що переговори між Європейським парламентом і Радою послів ЄС про так званий механізм припинення безвізового режиму з країнами третього світу, які відбулися вчора, 7 грудня, пізно ввечері, завершилися успішно.
Розглянути механізм припинення "безвізу" Європарламент може вже 18 січня 2017 року. Як повідомляється на сайті ЄП, на січневій сесії євродепутати планують розглянути відповідний регламент 2016/0142 (COD) в першому читанні.
Соцмережі киплять.
"Безвіз наш!", - написав у Twitter журналіст Михайло Голуб.
"Коли буде безвіз з ЄС, то повинен бути з кимось візовий режим. Я не натякаю, а кажу прямо - з РФ", - йдеться в Twitter Серый Кардинал.




Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер зажадав від країн Євросоюзу скасування візового режиму між Україною та країнами ЄС і спрогнозував надання безвізу до кінця 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?